Shimano jó márka ?
A kérdező valószínűég nem XTR és Di2 után érdeklődik. Sokkal valószínűbb, hogy apróhirdetésben vagy valamelyik mindent is árusító üzlet hirdetésében találkozott egy olyasmi szöveggel, hogy "Váltó: Shimano".
Két oka van az ilyen hirdetéseknek:
1. Megtévesztés. A Shimanonak vannak nagyon jó cuccai, ismert márka. Viszont nagyon széles termékskálája van, ezért óriási minőségi különbség van az alsó ketegóriás és csúcs dolgaik között.
2. Hozzánemértés. A hirdető sem tudja, hogy valójában mije van. Apróhirdetésben lehet arra gondolni, hogy lopott a bringa.
Van alternativa. A Sram nagyon feljött az utóbbi években. Belemehetnénk olyanokba, hogy az octalinkes időszakban a Sramnak sokkal jobb rendszere volt. A Dual Control mellényúlás volt, de legalább próbáltak újítani a japánok. Ezzel szemben a Sram még mindig a sima Rapidfire féle váltókaroknál tart, tehát kb. 25 éves lemaradásban vannak. A DOT-nál sokkal jobb a Shimano fékolaja...
Köszönöm szépen aki normálisan tudott válaszolni , nekik ment a zöld pacsi :)
11/12 Igen pontosan így találkoztam azzal a szöveggel hogy "Váltó:Shimano" és azért kérdeztem :)
7/13 "Ki lesz a hibás? Mi!
"Mer' a gyakorin aszonták, hogy a simanó jó"
Mert ugye az agyhalott nem érti hogy a Shimano az nem egy valami."
khmm , miért más lenne a hibás ? Senki nem tart az ember fejéhez pisztolyt hogy a fost vegye meg , én csak egy általános véleményt kértem erről a márkáról , tapasztalatok tanácsok stb , lehetőleg nem a csúcskategóriás alkatrészeivel ugye :D
Azt meg hogy a Shimano nem egy valami , gondoltam hogy alkatrész márka , és nem pontosan tettem fel a kérdést , de az apróhirdetésbe amibe találtam a bicót sincs pontosan megnevezve az alkatrész , gondolom egy olcsóbb darabjáról lenne szó.
Isten bizony, nem értem, miért kell mindenhol egoista hülyézésbe fajulni.
A Shimano gyártói név tényleg nem mond sokat az alkatrész minőségéről.
Főleg, ha más gyártóval veted össze, totál más minőségi és árkategóriájú szett esetén.
Úgyhogy teljesen jogos az a válasz, hogy pontosabb típus nélkül nem mond semmit a gyártói márkanév.
Egy Sram, Campa lehet rosszabb is, jobb is, attól függően, melyik alkatrész-szettről van szó.
Bár gyanítom, hogy valami TY van a lovon, annál meg igazán csak a totál noname kínai izék a gyengébbek.
Ami hirdetésbe így kerül, ennyivel, hogy shimano, attól sok jót ne várj. Legalábbis azt ne, hogy egy olyan embertől veszed, aki ismeri a bringája elemeit és eléggé bringamániákus, hogy megfelelően karban is tartsa.
Persze, nem kizárt, hogy csak fingja nincs semmiről, amin ül, nem is érdekli, de elhordta szervizbe rendszeresen. De azért kétséges.
Ha meg valami filléres használt bringa, akkor nem is igazán számít, mi van rajta, ha elromlott, úgyis olcsó a csere.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!