Milyen olajat használtok a kerékpárotok láncának karbantartására?
Csepel Torpedo bringám van.
Hogyan/mivel tisztítsam, ápoljam, hogy minél tovább bírja a lánc?
Előző biciklimre nem figyeltem, be is rozsdásodott szépen. Nem akarok így járni újra.
10: Hát bevallom neked őszintén, én nem tudok effajta kultikus tárgyként tekinteni a bringámra. Bármennyire is szeretem.
Nekem használati eszköz, és eddig két évtizeden keresztül (több bringám is volt) bevált a 2-3 havi karbantartás. LÁncot+fogaskerékkoszorút meg úgyis cserélni kell egy-másfél évente.
#10!
Nem kultikus tárgy, csak én szezonban 2-3 hónap alatt teljesen kinyírnám a teljes hajtást, ha nem így csinálnám.
2-3 hetente részánok a láncokra egy kis időt és spórlok ezzel éves szinten több százezret.
13!
Nem viccelek.
Nézz utána, hogy mennyibe kerülnek a felső kategóriás alkatrészek!
Gyakran egy tekerés után is rendbe kell rakni a bringát. (Egy hosszútávú maratonon, ha sár is van, akkor mindeképpen.)
Ha csak 2-3 havonta foglalkoznék vele, akkor 2-3 hónap után kukázhatnám is a láncot és a hátsó sort. 1x és 2x rendszereknél a nagytányért is.
Tehát nem 1, hanem 4-5 menne el egy évben, tehát 3-4-gyel több.
10s hátsó sor 30 KHUF körül van, egy 12s Eagle pedig listaáron 88 KHUF, akciósan 68 KHUF. Ha csak a legolcsóbbat szorzom be csak 4-gyel, akkor is 90.000 Forint a különbség. És még nem számoltam a láncokat, tányérokat, pedig biztosan kell láncot is cserélni.
Ha gyűlik az olajsár a váltógörgőkön, akkor évente 1-2 szett abból is elmegy. Drága váltóhoz 25-30 ezer egy pár váltógörgő.
Hát akkor én vagyok helikopter... :-D :-D
Pedig nem olcsó bringám van.
18: mihez képest...??
Egy versenyzőhöz képest igen.
De hobby célból történő tekerésnél már jóval átlag fölötti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!