Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire baj, ha a "max...

Mennyire baj, ha a "max inflation pressure= 6,3 bar"-os outi gumikat kb. 6,8 , 6,9 barra fújom?

Figyelt kérdés
Kb. mennyit "lök ki" magából a gumi, amikor leveszem a szelepet, és szisszen egy nagyot? Mert feltételeztem, hogy viszonylag sokat, ezért fújtam feljebb. De ha nem, akkor is bőven ki kéne bírnia ekkora + nyomást, nem?

2021. márc. 31. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Semennyit. A "szisszenés" a pumpából jön, a még a csőben lévő, gumiba nem fújt levegő jön ki. Nem szórakozásból írnak rá tól-ig nyomást.
2021. márc. 31. 11:15
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát, nekem nem ezt mondták pl. a szervízben,

és egyértelműen tapasztaltam, hogy a szelep levétele után csökken a belefújt nyomás...

2021. márc. 31. 11:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Mindegy, akkor eresztek még belőle egy kicsit.
2021. márc. 31. 11:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Azt hogy tudod megállapítani, hogy a gumiban csökken a nyomás, ha levetted a töltöt? Akkor ugyanis nincs semmi, amivel mérhetnéd!

A másik, hogy ha túltöltöd levegövel, adott esetben szétdurran - nem véletlen van max. érték megadva.

Azt a szervízt meg, ahol ilyenenek állítanak, jobb, ha messze elkerülöd!

2021. márc. 31. 11:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Mondjuk azzal, hogy érezhetőn jobban be lehet nyomni, mint rajta lévő szeleppel.

Szétdurranni biztos nem fog, még pár bart ki kell bírnia a biztonság kedvéért, de azért lejjebb eresztem pár tizeddel.7

Mondjuk az is kérdés, hogy a nyomásmérő mennyire megbízható.

2021. márc. 31. 11:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja, és ha csak simán a szelepet teszem fel, majd veszem le, akkor is kijön belőle valamennyi, bármiféle cső nélkül.
2021. márc. 31. 11:52
 7/7 Alex Fly ***** válasza:

Semmi probléma vele. A gyártók szeretik túlbiztosítani magukat; pár tized nem okozhat problémát. Dr. Nagy Sándor írja, hogy egy jó állapotú, rendesen felszerelt gumma a rá írt nyomás kétszeresét is kinkell, hogy bírja - de nyilván ez azért nem igazán ajánlható.

És s sok függ az aadott gumitól is: a sokak által használt 28-622 Continental SportContact esetében pl. a gyártó által megadott 6 bar inkább csak a hasznáható minimumot jelenti, nem a maximáist - ez alatt eléggé megnő a defekt veszélye. Saját tapasztalatom alapján 6,5-8 bar között érzi jól magát, de vannak, akik 10 bar körüli nyomáson használják.

2021. ápr. 5. 12:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!