Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyit biciklizhetek egy nap...

Travis83 kérdése:

Mennyit biciklizhetek egy nap úgy, hogy az ne legyen ártalmas? 38F

Figyelt kérdés
Nem szeretnék átesni a ló túloldalára, de az sem jó, ha kevés amennyit hajtok. Jelenleg napi 25 perc, de amúgy a fogyás a cél vele. Néha úgy érzem mintha kevés lenne, de lehet tévedek. 38F, 190cm/105kg.

2021. márc. 10. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez bizony tényleg nem sok, főleg ha sétabicajozás...

Én kb. két órát tekerek - egy szezonban 2-3 kiló megy le (aztán Karácsonykor visszajön :-DDD). De mondjuk nem elsődleges célom a fogyás, inkább az állóképességem javítása, meg persze hogy sport. 170 cm/58 kg N.

2021. márc. 10. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan növeld az edzésidőt, közben figyelj a test jelzéseire. A két nap edzés-egy nap pihenő rendszer elég jól megalapozza a fogyást. Ha már kezdesz belejönni akkor 60-70 percet nyugodtan tekerhetsz, a lábat nehéz túledzeni.Mikor már megalapoztad az állóképességet akkor növelheted az intenzitást is. Hétvégén mehet egy hosszabb túra ha volt előtte pihenőnap. Ezek a komolyabb távok lesznek később a fogyás tartópillérei, mert egy 100+kilométeres túra alatt égeti az ember a zsírt elég rendesen.Fedezz fel új helyeket, vidd el a bringát mindenhova, hogy ne legyen unalmas. Elég jól tudod motiválni magadat a következő túrák tervezgetésével. Úgy másfél havonta legyen egy pihenősebb heted, kevesebb mozgással hogy ne égjél ki.
2021. márc. 10. 18:45
 3/7 tothp ***** válasza:
100%

105 kiló még nem vészes. pláne 190-es magassággal. Én 120 körül járok. Nekem most a tavaszi bemelegítő az 1-2 naponta egy 20-as kör síkon, 52-55 perc alatt.

Ha fogyni akarsz, akkor legalább 40 perc testmozgás szükséges az aerob pulzustartományban. Ez egyénektől függően 110-140-es pulzust jelent. Vagyis a 25 perc épp csak átmozgat.

2021. márc. 10. 18:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat! Akkor jól gondoltam, hogy a tornázás mellett a napi 25 perc tekerés sem elég a fogyáshoz. Eddig diétával adtam le a legtöbbet, kb 7kg két hónap alatt. A diéta maradt és ehhez jött most hozzá a torna és a bicaj, de nagyon nem csinálom naponta tartósabb ideig egyiket sem.
2021. márc. 10. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A két hónap / 7 kg nagyon szép eredmény, de nem biztos, hogy ezt az ütemet tartani tudod. Szerintem nincs olyan mennyiség bicajozásnál, ami ártalmas. :-D Ugyanis ha fullra kifáradsz, azt hamarabb érzed, mintsem a megerőltetésig eljuss..
2021. márc. 11. 09:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Akármennyit. Egy hosszabb edzés alatt akár két napnyi normál energiaigényedet is elégetheted, már persze megfelelő intenzitással. Meg ennek a nagy részét nyilván be is kell pótolnod közben, különben elájulsz.
2021. márc. 11. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Fogyas a cel? Napi 25 perc? ... teso! igy meg az ido sem fogy!!! :))) 25 perc? :))) Ki sem erek a varosbol ennyi ido utan .... aztan kezdodik a bringazas.
2021. márc. 14. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!