Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Érdemes moutain bike-ra spd...

Érdemes moutain bike-ra spd vagy kombinált pedált venni?

Figyelt kérdés
Kezdő moutain bike-os vagyok, inkább könyebb terepre megyek többet, illetve aszfalton. Szeretnék majd dombos környezetben is tekerni. Borzasztóan zavar, hogy csúszkál a lábam a pedálon, viszont erdőben nem hátrány az spd ?

2021. márc. 8. 22:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

4. vagyok, kb egy evtizede hasznalom a Shimano SPD-t, foleg azert mert munkahelyen nem akarok cipot valtani, igy olyan cipot kerestem, ami utcai/munkahelyi hasznalatra is alkalmas, le lehet benne menni ebedelni, bevasarlokozpontba, alkalmas az irodaban torteno egesznapos maszkalasra is.

Nyilvan innentol az eroatvitel nem annyira hatekony, mint egy kemenytalpu, de jarasra kb. hasznalhatatlan profi biciklis cipo, de rogzites megvan es a sima utcai ciponel joval hatekonyabb, az en celjaimnak tokeletesen megfelel.

Szerintem a belepes az sima ugy, es a kiolasa is siman, oldalra forditassal mukodik. Mondjuk en a fovarosi, belvarosi hasznalat miatt direkt a legkonnyebb fokozaton hasznalom, itt tudnak olyan varatlan dolgok tortenni, amikor hasznos, ha gyorsan tudok kilepni. (Veletlenul meg nem csuszott ki a labam.)

Ja, es nem draga. :)

Nyilvan, ha hegyre vagy eppen orszagutra keresnek rendszert, akkor sem a cipo, sem a pedal nem ezen kovetelmenyek alapjan kerulnenek kivalasztasra. :)

2021. márc. 9. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!