Érdemes moutain bike-ra spd vagy kombinált pedált venni?
Éppen erdőben van a legnagyobb előnye.
Amkor komoly tempóban mész lefelé, akkor egy köves vagy más miatt rázós szakaszon lecsúszna a lábad a pedálról.
Mászásnál pedig szintén előnyös, mert nem csak rugdalod a pedált, hanem folyamatosan forgatod a kereket.
Országúti biciklin használtam spd-t, hajtásnál nagy előny, főleg hosszú távon, ezért is gondolkozom rajta.
Viszont olvastam, hogy sokan nem szeretik, mert néha nem lehet olyan gyorsan lecsatolni, ha borul az ember. Emiatt írták a platform pedált, ami nem csúszik, viszont hajtásban nincs húzó mozdulat.
Mondjuk volt, hogy elfelejtettem az spd-t és álló helyben eldőltem a biciklivel😅
Köszönöm a választ!
Meg kell tanulni használni.
Mindenki esett vele, amikor új volt neki.
Az kampányol ellene, aki nem volt képes megtanulni használni.
Menj el egy maratonra és nézd meg a mezőnyt. A hosszútáv 100% patentpedállal megy. A középtáv is biztosan 90% felett van.
En meloba jarok biciklivel (mondjuk az atlagnal temposabban), megis az elso az, hogy megy ra a patentpedal. Egy esos napon egy kockakoves/katyus resznel is sokat szamit, hogy nem csuszkal a labad, hat meg terepen.
Amugy huszonpar ev alatt meg egyszer nem estem miatta. Csak majdnem. ;)
A platformból/rol ki/le lépni valóban egszerűbb. De ha használod rendesen akkor egy időután reflexből is kutudod rántani ha gáz van,nekem legalábbis sikerül álltalában.
Vidzont egy full hobbystának szerintem fölösleges,szertintem nemnigazán használjákki.
Erdei,mezei tura bringán sem. Oda faxa platform is jó. Igazi "drága" állitható cserélhető szögekkek,nagy felülettel. Esetleg kombinált mert haszálható rendes cipövel is.
Én javasolnám, hogy jól nézz körül a piacon. A Shimano SPD rendszere nem épen a legoptimálisabb gyors belépésre sem, tartásra sem, gyors kilépésre sem.
Persze ez valahol ízlés kérdés is.
Én a Time pedálokat pártolom, szerintem az tud a legkevésbé úgy lerakódni szutyokkal, hogy nem lép be vagy nem old, plusz előbb téped le a cipő talpát, minthogy elengedjen húzásra.
#7!
Semmi gond az SPD ki- és belépéssel.
Érzésre kifejezetten szokatlan volt az EggBeater az PSD után, mert nem volt egy határozott pont, ami után oldani kezd.
Kezdőnek lehet, hogy éppen előny az, ha van egy kicsi esélye kitépni a pedálól a lábát. EggBeaterből sem tudod kitép, csak ha már kopott a stopli.
Egy Shimano pedál elmegy 10.000 km-t úgy, hogy hozzá sem kell nyúlni és (Kivéve egy brutál saras verseny.) 100.000 km-ig használható.
Ha valami miatt kukázni kell, aznap tudsz venni bármelyik boltban egy hasonlót.
Én az EggBeaterrel is szívok, mert akkor éppen kapható, meg kell vennem.
A Time pedálok még ennél is ritkábbak.
"A Time pedálok még ennél is ritkábbak."
És nem is túl olcsók.
Viszont a patentjén kívül nem nagyon használódik el semmije, a patenttel találkozó izmos köranyag keret még kopni sem akar.
A patent spec rohadt drága külön, ha pótolni kell és vadászni kell rá.
Mindegy, nekem nagyon bevált mindenhol.
"És nem is túl olcsók."
Igen, tudom. Vannak aranyáron Time pedálok, és vannak a drágábbak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!