Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Félek egyedül lakatlan területen?

Félek egyedül lakatlan területen?

Figyelt kérdés

18F vagyok, sokat kerékpározok egyedül, ha jó az idő eltekerek más városokba is, akár 50-80km-re. Újabban felmerült bennem hogy ez kissé veszélyes, hiszem egyedül vagyok a semmi közepén, és valljuk be, magyarország tele van furcsa alakokkal, és emberrablós sztorikat is ismerek. Hogyan tudnám növelni a biztonságérzetem, illetve hogyan védhetem meg magam ha valaki belémköt? Nincs túlzottan nagy fizikai fölényem. Esetleg arra gondoltam vihetnék magammal bicskát.

Részben azokhoz szól a kérdés akik messzebbre kerékpároznak egyedül. Egyébként nem paráztok?

2021. márc. 6. 22:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer egy rendőr ismerősnek mondtam büszkén, hogy ugyan egyedül túrázom az erdőben, de van nálam bicska.

Mondta, hogy az király, mert elsőnek azt veszik el tőlem majd egy támadás esetén, és legalább lesz mivel leszúrniuk :):):)

Szóval, tapasztalatlan fiatal gyerekként semmire nem mész a bicskáddal, HA VALÓBAN meg akarnak támadni.

Ha megnyugtat, én nőként egyedül túrázok és kerékpározok is, eddig csak kutyák támadtak meg, de szerencsére feladták az üldözést egy idő után.

Ha meg akarnak támadni, akkor meg fognak, sajna ez van, de én még nem hallottam ilyet megbízható forrásból, pedig sok túrás és bicós ismerősöm van. Nyilván ne hajts be a cigánytelepre, ne hagyd ott a bicajt sehol, szóval egy alapvető óvatosság legyen benned, de igen, egyetértek az egyik előzővel, a forgalom, autósok, más hülye biciklisek/gyalogosok, kutyák sokkal reálisabb veszélyt jelentenek.

2021. márc. 7. 06:39
 12/25 anonim ***** válasza:
Hová lett a kérdező? Csak nem elrabolták???? :-DDD
2021. márc. 7. 11:00
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
12 kommentből szinte csak dőreség . Napszemcsi mindig legyen rajtad mert alóla simán bármerre barkit barmeddig nézhetsz gyanútlanul . Szerezz be KO pfeffer paprikasprayt ,esetleg mellé viperát . Ezek övön rejtve legyenek . A komolyabb kés fenyegetés ellen a buta zsaru ismerős is befosna mert teli a net stb videokkal hogy kábé egy tár után döglik meg a támadó . Kést látva a mezei ember is elfut . Róka kutya részeg csövi ellen csak a paprika vagy CR spray hatásos . Aktiv eszköz és gyakorlas kell ami segít . A figyelőkamerák és mobilos videot rögzítő emberek semmit nem érnek .
2021. márc. 7. 12:37
 14/25 anonim ***** válasza:
2021. márc. 7. 13:38
 15/25 anonim ***** válasza:
78%

"és emberrablós sztorikat is ismerek"

Végre valami érdekes! Hány ilyen sztorit ismersz? Mert MO-n a valós emberrablás a lottó ötösnél is körökkel ritkább esemény és azoknak is konkrét oka volt, nem az hogy kapjuk le az első balfék biciglistát :)

Én körbetekertem a szomszédos megyéket aszfalton és erdőn-mezőn az elmúlt sok évben, de pár közlekedési anyázáson kívül nem volt részem támadásban.

"Hogyan tudnám növelni a biztonságérzetem"

Gyanús alakokat, cigányt eleve kerülni kell, de hát ez mindig jó tipp.

"illetve hogyan védhetem meg magam ha valaki belémköt? Nincs túlzottan nagy fizikai fölényem"

Kutya ellen legyen kéznél paprikaspré. Ez ugyan tiltott eszköz, de kutya ellen a leghatásosabb spré. Vehetsz nem paprikásat is, ha zavar a tilalom. A spré esetleges használata után pedig azonnal és sebesen elhagyni helyszínt.

"arra gondoltam vihetnék magammal bicskát."

Bicskát vigyél, uzsonnázásnál mindig jól jön.

A bicskás önvédelem meg hasonló romantikus ötletekbe nem érdemes annyira belebonyolódni. Rutinos, 6 éves korod óta bicskázós verekedős alkat vagy? Ha az, akkor persze nyomassad.

2021. márc. 7. 13:44
 16/25 anonim ***** válasza:
Feleslegesen pöntyögtem ennyit...?
2021. márc. 7. 13:45
 17/25 anonim ***** válasza:
37%

Húdesok okos van itt akik ráadásul még bártak is!

Biztos vagyok benne, hogy ezek a bátor emberek még az előszobába is úgy mennek ki, hogy résnyire nyitják a szobaajtót és kidugják a kezüket és azzal keresik a villanykapcsolót még nappal is!

Én is sokat tekercselek a világban és bizony sok érdekes emberrel lehet találkozni.

Gázspray nem baj ha van nálad, kutyák ellen is jó!

Bicska csak arra jó ha nem tudsz vele bánni, hogy elveszik és vesén szúrnak vele. Egyéb eszköz - vipera, gumibot, tonfa nem lehet nálad, szabályellenes! )bizonyos méret felett a bicska is az)

Határozott fellépés fontos! Lássa a másik fél, hogy nem vagy olyan beszari - mint a nagypofájú válszolók.

Érdemes néhány önvédelmi praktikás elsajátítani! Youtubeon van rengeteg. Itt nem feltétlenül arra gondolok, hogy hogyan intézz el 12 boxost fél kézzel, hanem a fellépés, beszéd, válaszolás, kiállás, magabiztosság, testbeszéd is nagyon fontos! Ha látják, hogy nem egy kis p.cskenőcs vagy akkor sokkal nagyobb az esély az aztrocitás megúszására.

Ha gyalog vannak a nyomorékok akkor ott kell őket hagyni, meg sem kell állni.

2021. márc. 7. 19:15
 18/25 anonim ***** válasza:
34%

Ha belém csak az autósok szoktak még akkor is ha nekem van igazam KRESZ szerint

amúgy én kikapnám az üléscsövet és az nyereggel b@sznám fejbe aki belémköt

2021. márc. 7. 22:16
 19/25 anonim ***** válasza:

18!

Karbon bringákon áltlában nem gyorszáras a nyeregcső. Tehát kereshetném a torx kulcsot. De karbon nyereg + karbon nyeregcső sem egy nehézbombázó. :)

2021. márc. 8. 01:34
 20/25 anonim ***** válasza:

Messzire bringázásnál a reálisabb veszély inkább a műszaki hiba - nagyon kellemetlen tud lenni, amikor ott állsz a semmi közepén szakadt lánccal vagy széthullott váltóval, de pótbelső meg pumpa nélkül egy defekt is hatalmas szívás.

Én inkább ezektől félnék, mint az emberrablóktól - nem túl valószínű, hogy utóbbiak az erdőt járják, hátha 4 óránként arra téved egy milliárdos gyereke, akit érdemes elrabolni.

(Bicskát maximum szereléshez vigyél, mert ha tényleg megtámadnak és előveszed, elveszik tőled és azzal fognak leszúrni).

2021. márc. 9. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!