Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ugrik a lánc váltás közben?

Miért ugrik a lánc váltás közben?

Figyelt kérdés

Most hoztam el a szerelőtől a bicómat, többek között a váltóm miatt, mivel a lánc ugrik amikor váltok. )nehezen vált aztán hirtelen ugrik, ha éppen állva tekerem akkor így leesek, hangos) szóval a csávó szerint a bowden ment tele

dzsuvával és ezt ki is szedte. De ugyanúgy ugrál a lánc rajta, szóval más lehet a probléma. Valakinek valami ötlete?

(3 éves monti, ~130E Ft-os kategória)

2021. márc. 6. 13:08
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Majdnem nap mint nap használom a bringát, legtöbször csak a környéken teszek vele pár km-t, boltba megyek, haverokkal találkozom stb, viszont legalább heti egyszer-ketszer eltekerek a belvárosba (20-30km), illetve nyáron vagy jóidőben rengetegszer megyek vele 50-100km-es utakra. Valójában az elsődleges közlekedési eszközöm, kopik rendesen. (Amikor 2,5 év után külső gumikat cseréltem, majdnem tükörsimára kopott a futófelület.)

A javítás dolgot egyébként kezdem elengedni, elvégre hétfőn minden bezár, de azért megpróbálok kiigazodni a problémámon... :(

A kérdések alapján gyanítom hogy láncot kellene cserélnem, ez eddig oké. De honnan tudom hogy a fogaskoszorú is el van kopva? Nézegettem a fogakat, összehasonlítottam egy képpel amin egy új látható, de elég hasonlóak.

Illetve ha cserés a fogaskoszorú, elég a hàtsót cserélni, vagy elől is érdemes?

A másik, hogy asszem ide írta valaki hogy a váltóban (értsd: rugó) is kellő húzóerőnek kell lennie, ezt is tudom ellenőrizni?

(Bocs hogy hosszúra sikeredett, de meg szertném tanulni ezt a szerelősdit, mert inkább magamra bíznám a vasat mint egy szervízre.

2021. márc. 6. 23:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Kisregény helyett elég lett volna egy számot írnod. :)

De a lekopott gumi alapján kb. 5000 km-t mehettél ebben a 2.5 évben.

Nem írtál semmit sem a tisztításról, kenésről, ezért valószínűsítem, hogy nem vitted túlzásba.

De ha csak egy láncot használsz, akkor ennyi idő után tuti, hogy kukapozitív lett a hátsó sorral együtt. Biztosan kopott a hátsó sorod! Hidd el látni azt, csak nem tudod, mit kell nézni!

A 3x rendszerek tányérjai kibírnak 15-20.000 km-t is.

Elhasználtam már váltóból is többet, de egyszer sem a rugó gyengült le. Volt, hogy arra gyanakodtam, de más volt a gond.

Nyitva lesznek a kerékpárboltok, mert a szerviz fontos szolgáltatás.

(szerviz rövid i)

2021. márc. 6. 23:32
 13/13 MGéza ***** válasza:

Lánchoz lehet kapni egyszerű nyúlásmérőt, egy léc az egész. Így néz ki, filléres cucc, ha az a gond ezt használva kiderül:

[link]

2021. márc. 7. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!