Miért ugrik a lánc váltás közben?
Most hoztam el a szerelőtől a bicómat, többek között a váltóm miatt, mivel a lánc ugrik amikor váltok. )nehezen vált aztán hirtelen ugrik, ha éppen állva tekerem akkor így leesek, hangos) szóval a csávó szerint a bowden ment tele
dzsuvával és ezt ki is szedte. De ugyanúgy ugrál a lánc rajta, szóval más lehet a probléma. Valakinek valami ötlete?
(3 éves monti, ~130E Ft-os kategória)
A lánc elég tisztának tűnik, cserélve nem volt még. Ha cserés, azt hogy nem vette észre a szerelő, már ha nem akar átbaszni? Annyit mondott ezzel kapcsolatban hogy használjak mas fahta olajat/sparyt mert ez nem párolog és szedi a koszt. Azóta persze nem került rá semmi.
Lehetséges egyébként, hogy láncot kell cserélni? ( Igazából ebben a 3 évben elég intenzíven használtam a bicót)
Akkor ahogy a 13:42 válaszoló írta, nekem is ez a tippem.
Nekem 1 évet bír ki rendszeres használat mellett egy lánc,utána automatikusan cserélem,nem várom meg,hogy ugorjon (bár igaz,nem tudom, hogy neked mi az intenzív használat,de 3 év alatt egy átlag felhasználás mellett is elkopik).
Mennyi az az intenzív használat?
Hány km lehet a láncban?
Milyen gyakran tisztítottad és kented? (km-ben add a választ!)
Amúgy lehet kb. 6-7 oka rossz váltásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!