Hidraulikus tárcsafék fékkaron lehet állítani fékkaron?
Majd kompletten cseréltem,de most nem akar jól,erősen fogni.
Fékkaron tudok valamit állítani,vagy az hagyományos fékeknél volt?
Lemostam,meg telót befújtam wd40,lehet kicsi ráment tárcsa,de azt letöröltem,szóval nem tudom mi lehet gond,máskor is lemosás után gyengült kis időre,de helyrejött,most nem.
Lenn tudom lehetne állítgatni közelebb fékpofa stb,de nem azzal lesz gond.
Tud vki vmi okosat kérem írja le.
A tárcsának teljesen zsírmentesnek kell lenni. Ilyen esetben nem elég simán letörölni, valamilyen illékony oldószert is kell használni, pl. féktisztító sprayt vagy alkoholt.
Ha ráfékeztél a WD40-es tárcsára, akkor a betéteid olajosak lettek, és mehetnek a kukába. Esetleg lehet próbálkozni égetéssel, csiszolgatással, de kicsi az esély.
Az, hogy a kar állítható-e, típus függő. Van amelyik igen, van amelyik nem. Ha megírod, milyen típus, tudunk segíteni. Ha a kar a fogáspontja normális helyen van, és ott rendesen felkeményedik, akkor felesleges állítani bármit, olajos lett a fékbetét.
Ha ruganyos a fékkar és markolatig be tudod húzni, akkor valószínűleg levegős a rendszer, és légteleníteni kell.
Hát 1betétcsere még nem gáz.3500ft azt hiszem.
Bringát használtan vettem,de tárcsa maradt többit kompletten cserélni kellett valami gyöngyözött benne gondolom olaj.15ezer ft volt szervízdíjjal,ez novemberben volt.
Ez a levegő elképzelhető,de 3hó alatt lehet ilyen?
Shimano M315 a típusa.
Lehet várok még pár napot máskor is csinálta lemosás után x idő után kezdett jól fogni,addig gyengébben.
Tárcsát letisztítottam féktisztítóval,persze óvatosan rongyra fújtam s úgy áttöröltem.
Az M315 fékkaron lehet állítani, de ezzel csak a fékkar távolságát állítod a markolaton. Viszont a shimano baszik leírni, hogy hol lehet. Ha látnám, azonnal meg tudnám mondani. Egy kis imbuszt kell kerensni, szerintem a fékkar mögött. Ha tekered és mozdul a kar, akkor jó helyen matatsz. De ettől fékerőd nem lesz, csak a kar kijjebb kerül. Ha nem határozott a fogáspont, vagy utána még sokat tovább tudod húzni, akkor légteleníteni kell.
A szerviz nem érte meg, mert 17000 Ft ez a fékszett párban, zsír újan. Javaslom, hogy tanulj meg bringát szerelni, vegyél egy légtelenítő szettet ebayről vagy aliexpressről, és csináld meg magadnak! 15000-ből kijössz úgy, hogy rendelsz egy új féket és légtelenítő szettet. De ha megteheted anyagilag, akkor inkább cseréld le egy jobb fékre! Úgy látom, hogy mostanában sajnos nem olyan jók a shimano fékei. 10-12 éve az alsó kategóriás fékeik is hosszú távon problémamentesek voltak.
Nekem M785 XT van. Na arról nem nagyon lehet rosszat hallani. Néha még hozzá lehet jutni jó állapotúakhoz, de használtan is 40000 körül kérnek érte. Nekem mázlim volt, annyiért vettem zsír újat két éve.
Jobban járnék igen.
Teleszkópot akartam szétszedetni,átkenetni az is 10ezer ft,s az se csúcskategória kb 40új ára,meg vmikor tavasszal nyáron veszek újat bele.
Használtan vettem biciklit,úgy volt alig használt erre lánc megnyúlt csere,racsni is mert ugrott kikopott már,örülök hajtókar nem.
Első fék mondta nem fog,de azt mondta max betétcsere,erre kompletten kellett,hátul fékpofák nem gyáriak voltak azt is cseréltettem.
Vettem rá lámpákat,sárvédőket,meg használtan 1Bryton 330at,mert tavasztól komolyak terveim Én évekig bicikliztem futárszolgálatba éjjel 2től este 6-7ig,újságok levelek stb.
Most hobbyszinten tenném.
Ez 1CTM Zephyr amúgy,tudom alsó középkategória,de erre tellett ezt rakattam rendbe november óta sok pénzért,mert Nekek fontos stabil legyen,de mindig van valami.
Te fékrendszered már komolyabb,elsőre telót szeretnék jobbat aztán haladok sorba majd,igazán mindenből lehetne jobb,de Én megszerettem ezt is.
De még bízok benne,pár nap és jobb lesz,takarítás után,v ha tárcsát lemosom utána x ideig gyengébben fogott,de mondjuk nem ennyi ideig s ennek se értem okát,hátsó fékem tökéletes.
Állítgatni nem akarom időbe telt míg úgy beállították ne érjen betét tárcsához olyan gonsom is volt,kicsit olyan mintha tárcsának kéne bejárodnia vagy nem tudom,keddig várok.
Remélem, hogy bekopik. Fékezz vele minél nagyobbat és hosszabban, hadd melegedjen meg rendesen! A betétet esetleg megpróbálhatod óvatosan megcsiszolni, sík felületen, csiszolópapíron, ha nem javul. A kar állítása a betétnél nem hat semmit.
Sokan ajánlgatják itt, hogy csak használt bringát érdemes venni. Hát azt hiszem, a te példád mutatja, hogy ez nem minden esetben igaz. De majd csak összeáll a gép, aztán jó lesz az.
Továbbra is azt tanácsolom, hogy tanulj meg alap dolgokat magadnak megcsinálni. Egyrészt spórolsz vele, másrészt némi gyakorlás után jobb eredményt érhetsz el. A legtöbb dolgot egy társasházi lakásban is meg lehet csinálni egy doboznyi szerszámmal. Ma már interneten minden információ elérhető.
Köszönöm!
Pontosan,1szer vettem 1mobilt használtan ott melléfogtam,ott döntöttem el mindenből újat.
De bringánál normálisabb MTB 230nál kezdődik gondoltam megveszem ezt A Zephyrt 120ba,alig használtként hirdette.
De Én esetem is mutatja sokan nem tartják karban,lánc megnyúlt racsnit is már tönkretette s örülök hajtókart nem.
Használtat venni nagyon zsákbamacska.Lánc volt 3500,racsni 8000,első fékrendszer 15000,hátsó betétek 3500,s teló se legjobb sajnos.
Igen,jobban járok s mivel télen is hajtom több takarítás stb igényel.
Csináltam ma h fék be fék ki,mindenhol érje tárcsát,keddig kiderül.De kb 4szer vittem vissza csere után akkor mert hozzáért betét s lassította,azzal jött van kis mozgása azért,érdekes kollégája hibátlanul 2perc alatt beállította,de nem akarok ezzel is újra szórakozni.
Köszönöm tippjeid,s válaszaid rendes vagy!
Fontos Nekem rendbe legyen bringa s kiszolgál majd.
Köszi,teleszkópra fújtam kicsit,nem jó ha száraz.
Hát nem tudom,ha megemelem tökéletesen befog,ellenben ha ráülök s megyek csak lassít,de nincs ereje,levegős v olajos lett betét akkor az kuka.
Kiderül.Köszi!
Jól lehúzott a szerviz, 15ért párban adják ezt a féket.. WD40 semmire nem való kerékpáron, főleg nem a teleszkópra! Petróleum alapú tisztítószer a klasszikus változata, a láncról leszedni a retket jó vele, másra nem való. Feloldja az értékes zsírt a rugós villák belsejében, a csapágyakból.
A fékeket tilos telibe fújni féktisztítóval. Az csak a tárcsákra való, tönkreteszi a fékbetéteket! Meg kéne normálisan csinálni a légtelenítést, új betéteket bele..
Másik üzletbe kéne vinni, ahol pl. ezeket elmondják....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!