Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek mire költsek előbb?

Szerintetek mire költsek előbb?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. Nagy álmom, hogy Downhill Mountain Bike versenyző legyek, viszont az a probléma, hogy pont olyan helyen lakok, ahol semmi hegyek meg ilyenek nincsenek. Tehát itt nem tudnék edzeni, mindenképpen máshova kéne járnom. Viszont az még a problémám, hogy nincs jogosítványom sem, szóval nem tudnám a biciklimet elhordani itthonról.

Már nagyjából egy éve gyűjtöm a pénzt, most van annyi pénzem, hogy ha eladnám a mostani biciklimet, meg még pár dolgomat, akkor tudnék venni egy egész jó DH biciklit. A másik lehetőség pedig, hogy most kifizetem magamnak a jogosítványt, csak akkor meg a pénzem majdnem fele elmegy, és akkor meg a biciklire nem lesz pénz ki tudja még meddig. Szerintetek melyiket kéne előbb? Nyilván a jogosítvány egy praktikusabb dolog, mert másra is tudom használni a mindennapokban, de DH biciklire pedig már azóta vágyok mióta elkezdtem ezt az egészet, meg jó lenne minél előbb tapasztalatot szerezni ilyen biciklivel. Mit gondoltok?

2021. jan. 21. 13:16
1 2
 1/16 TR75 ***** válasza:
49%

Jogsi.

Másra is jó, könnyebb melót találni, bármit intézni.

2021. jan. 21. 13:46
 2/16 anonim ***** válasza:
50%
jogsi
2021. jan. 21. 13:52
 3/16 anonim ***** válasza:
37%
+1 a jogaira.
2021. jan. 21. 13:56
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Minek DH bringa, ha nem tudod hol használni? Jogsi.
2021. jan. 21. 14:04
 5/16 A kérdező kommentje:
Mert attól még más el tudna vinni pályára meg ilyen helyekre, csak nyilván ritkábban.
2021. jan. 21. 14:09
 6/16 TR75 ***** válasza:
100%
Akkor vegyél bicajt.
2021. jan. 21. 17:38
 7/16 anonim ***** válasza:
58%

Az a baj, hogy igazából másik országba kéne költöznöd ahhoz, hogy DH versenyző lehess. Magyarországon évente egy OB futam van Eplényben, és ennyi. Nincsenek normális pályák, nincsenek elég nagy hegyeink, stb.

Így én jogsira szavaznék, és amint lehetőséged van, költözésre Ausztriába. Addig pedig vegyél inkább endurot, azzal fel is tudsz tekerni a hegyre!

2021. jan. 21. 18:52
 8/16 anonim ***** válasza:
17 evesen, a jelenlegi lehetosegeiddel ne igen gondolkodj tul nagy DH versenyzo karrieren ... oreg vagy mar elkezdeni.
2021. jan. 21. 21:20
 9/16 anonim ***** válasza:
84%
Én is hasonló helyzetben voltam, ugyan nem akartam egyből versenyző lenni, de hamar rájöttem hogy rohadt drága dolog, és nem is igazán tudom hol csinálni, azóta van egy sima MTB-m, amit nagyon szeretek, de mivel azt is főleg aszfaltra használtam, azóta már inkább országútin gondolkodok. És ez az én esetemben "csak" 150 ezer volt, nem több száz ezres, vagy akár milliós bicikliről van szó, ami CSAK arra jó hogy lefelé gyere a hegyről (ami meg nincs). Én is azt mondom hogy JOGSI. Aztán vehetsz valami olcsóbb merevázast, próbáld ki a dolgot. Aztán amikor rájössz hogy ez sajnos nem működik magyarországon, akkor legalább nem költöttél annyit fölöslegesen. 18/F, ha érdekel
2021. jan. 22. 10:07
 10/16 A kérdező kommentje:

Azért Magyarországon is vannak elég jó pályák. (Sopron, Lillafüred, Eplény, János Hegy pályái stb) Oké hogy nem ilyen Leogang szintű pályák, de egy tanulónak még bőven sokak ezek is. Meg ugye ki lehet járni a közeli bikeparkokba (Semmering, Kalnica, stb). Pár év tapasztalatszerzés után meg lehet keresni valami egyesületet akik leigazolnak, segítenek a versenyzői licensz megszerzésében, és onnantól lehet járni külföldi versenyekre is.

Meg annyira nem elveszett dolog 17 évesen kezdeni. (legalább is külföldi emberek közül mindenki ezt mondta nekem) De például a mostani többszörös országos bajnoknak, Ferenczi Marcellnek (19 éves) 2017-ben volt a legelső szezonja, úgy hogy előtte úszó volt, most pedig sorra nyeri a DH versenyeket, és még világbajnokságra is szokott járni.

2021. jan. 22. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!