Milyen hatással lenne rám, ha egy héten keresztül minden nap letekernék 75 km-t?
Olvastam valakitől egy beszámolót egy 1 hetes biciklitúráról, ahol elég sokat tekertek naponta. És azt mondta, hogy mire hazaért, olyan volt, mintha teljesen megfiatalodott volna. Viszont ezt nem fejtette ki, hogy mit jelent, csak ennyit írt. És engem érdekelne, mire is gondolt.
Azt tervezem, hogy majd ha jobb idő lesz, egy héten keresztül letekerek minden nap 75 km-t, bármennyire is fárasztó, kitartással megcsinálnám.
(Mielőtt betámadnának az országútisok, hogy ők bemelegítésnek nyomnak ennyit, nyilván országútin könnyű a 75km, de egy összteleszkópos, nagy gördülési ellenállású mountain bike-on, ráadásul terepen azért oda tud vágni a 75km is) Meg ez elég nagy erőpróba lenne számomra, mert eddig 56 km volt a maximum amit lenyomtam egyszerre.
Szerintetek ha végigcsinálnám, milyen hatással lenne ez rám? És milyen "megfiatalodásra" gondolhatott, aki ezt írta?
Ajánlom azt a beszámolót, amelyik egy 5 napos MTB versenyről szól!
Csak ne feledd el, hogy akik ilyenre mennek, azoknak rendszeresen letekerik a napi adagot.
Akkor van értelme a napi 75 km-nek, ha fokozatosan éred el. Amikor már megy 50 km-rel, akár csak minden második nap, akkor lehet emelni 75-re.
Az outi vs monti megközelítésed téves. Nem a táv öl, hanem a tempó. Ugyanúgy lehet órákon át magas puzussal tekerni outit is. A különbség csak annyi, hogy montin lefelé kevésbé lehet pihenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!