Strava, szintkülönbség mérése?
Lehet, hogy hülye kérdés, de eddig azt hittem, hogy a strava a többi
biciklis GPS-es alkalmazáshoz, órához hasonlóan(vagy azok sem így működnek?) az összes szintkülönbségbe beszámítja a lejtmeneteken szerzettet is.
Most tűnt csak fel, egy csak fel 103+ méteres emelkedő egymás után 6x való fel-le teljesítése, és odatekerve még egy szép domb teljesítése után, hogy összvissz 800méter szintet gyűjtöttem.
Én nézek be valamit, vagy tényleg csak a felfeléket számolja?
Nem pontosan tud mérni, a support.strava.com-on elég jól leírják.
Gyak kalkulál...
Lemaradt a lényeg 😂 hamarabb nyomtam a mehet gombot.
Szóval elevation gain- t mér, ami a felfelé menet szummája.
@4 Ezt én is tudom, de nem ez volt a kérdés.
Köszi, többiek!
Szintkülönbségnem nevezzük magyarul, de nem elég pontos a megfogalmazás. Ha a lejtőket kivonná, akkor pl. a kb. 2500 méter szintkülönbségű (szintemelkedésű) Bükk Maratonon 0 méter lenne ez az érték. Sőt, az összes távon 0 méter lenne, amiben nincs semmilyen információ. Gyakorlatilag szinte az összes tekerés 0 szintet adni.
Tehát rosszul gondoltad, mert ahogy korábban képzelted, az teljesen értelmetlen, nincs benne info. Mindig az összemelkedést számolják.
Nyilvánvalóan úgy gondoltam, hogy a lejtőket hozzáadnák, nem kivonnák... Mivel ha feltekertél valahova, akkor csak megérdemled a lejmenetet:D De most már tudom, hogy nem, köszi.
Így egy picit nehezebbnek tűnik az Everesting:D Nem baj, nyáron megcsinálom.
Mivel a lejtőzés nem különösebben nagy kihívás, így nincs értelme összes szintkülönbséget számolni. A szintemelkedés leküzdése igényel teljesítményt, ezért ezt számolja és jeleníti meg a strava is.
Az everesting lényege gondolom az, hogy annyi szintet tekerj, mint a mount everest. Lejtőn megtenni nem lenne túl fair a mászókkal szemben. :)
nem is értem a kérdést...
"a lejtőket hozzáadnák"
ezt meg főleg nem... :DD melyik világban élsz? :D
meg még azt is hozzáadjuk amikor felmászol az asszonyra?
Egy kiegészítő kérdést szabadna feltennem?
az "energy output"-ot hogyan kalkulálja a Strava? Nálam Kjoule-ban jelenik meg, de iszonyú kevésnek tűnik KCal-ra átszámolva! Ugyanarra a távra a többi app jóval nagyobb adatot ad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!