Biciklizés mellé kell erősitő edzést is végezni, hogy
a combom, fenekem izmosabb, feszesebb legyen, vagy maga a
biciklizés is ilyen hatással lesz rá?
Nem kell. A profi kerékpáros sportolók szoktak ilyen gyarkorlatokat végezni, de enélkül is elég izmos a lábuk.
2021. jan. 2. 13:18
ha nő vagy tartsd meg inkább a "szépségedet"-és ne annyira az izomgyúrásra hajts
elég sztem az edzett szint is
persze-futás tornázás-miegymás de akinek tetszenél-így is észrevenne
a sportolók versenyzők-más állatfaj,)
2021. jan. 2. 14:13
Ha közlekedő tempóban mész egy órát naponta, attól nem fogsz izmosodni, ha valódi edzés jelleggel csinálod, akkor viszont megfelelő táplálkozással elég állat combot és vádlit lehet összehozni.
2021. jan. 2. 16:34
4/16 A kérdező kommentje:
2-es: ne érts félre, nem az óriás izmokra szeretnék hajtani, hanem csupán csak alakformálás, valamint egészségügyi okokból comb és fenék erősitése (részletezni ezt inkább most nem szeretném)
Mióta tekersz és merre felé mész, mennyit tervezel menni?
2021. jan. 3. 14:23
Egészségügyi okból gyógytornát érdemes csinálni. Egyébként erősítésre nem a bringa az igazi, legalábbis nem a hosszú távok. Esetleg a sprintek, meredek emelkedők fejleszthetnek, de szerintem a kerékpározás önmagában nem egyforma mértékben fejleszti a különböző izmokat, és fenékre nem is igazán megy, így nem biztos, hogy ideális neked. Izomfejlesztésre megvannak a súlyzós vagy saját testsúlyos gyakorlatok, amik célzottan, megfelelő terheléssel edzik az adott izmokat. Pl. lábra, fenékre nem sok minden vetekszik a guggolással. Sőt, az a karokat kivéve szinte mindent fejleszt.
2021. jan. 3. 20:56
6!
Térd gyilkolásban tényleg nem sok minden vetekszig a guggolással. Ezzel szemben térdműtétek után a gyógytorna része a kerékpározás.
A hosszú, síkon való tekerésnek egy hátránya van: könnyen bele lehet kényelmesedni és akkor tényleg nincs edzésértéke. Nem a táv és nem a szint öl (erősít), hanem a tempó (terhelés). Egy meredek elekedőt nem lehet teljesen ellazsálni.
2021. jan. 4. 10:08
himi humi bringázásnak semmi értelme-intervallok hegymenetek-persze a jó minőségű alap erőnlétre-ez egy endurance sport-kitartás kitartás kitartás...
2021. jan. 4. 17:38
9/16 A kérdező kommentje:
Igen, a gyógytorna része a kerékpározás is. 1-1,5 órát szoktam menni, a kényelmes városi tempótól gyorsabban, ill. váltott tempóban (ha olyan az idő,akkor meg széllel szemben :D )
Csak kiváncsi voltam rá, hogy maga a bicajozás, vajon milyen hatással van.
Hát ettől legfeljebb minimálisan fogsz izmosodni, alig érzékelhetően.
2021. jan. 5. 12:08
Kapcsolódó kérdések: