Miért ilyen bántóan egyoldalú a bringások (szinte mindegy, milyen elánnal űzik a sportot) ízlésvilága, ami a tekerés helyét illeti?
Szolnoki volt kollégám jut eszembe. Egyszer elindult otthonról kirándulni, aztán fél órán belül megfordult. Gyalog turista sem megy a pusztába.
Azt is megkérdezhetnéd, hogy miért a Margitszigetre mennek sétálni az emberek, miért nem Kőbányára.
4:
Mondjuk rossz hasonlat, mert nézd meg Kőbanyán az Óhegy parkot, teljesen korrekt hely közbiztonság, rendezettség szemlontjából, csak épp nem egy kaliber a Margitszigettel, sem méretben, sem megközelíthetőségben, sem természeti környezetben (Duna), ezért csak a környéken szinten népszerű.
5!
Aki nem azon a környéken lakik, annak nem az Óhegy park jut eszébe Kőbányáról. De cséljük le a Hős utcára. :)
(Amúgy mindenhol vannak rejtett kincsek, ismertlen, de klassz helyek.)
6:
Nem lakok Kőbányán, de mégis felfedeztem azt a parkot, ahogy sok mást is Budapest szerte. Meg rengeteg kevésbé ismert helyet is. Szolnok környékén is találnék jó helyeket, annyi hogy a hegyvidékeket jobban szeretem, így annyira nem érdekel, hogy úgy, hogy soha nem laktam Szolnok közelében, nem annyira érdekel. Mondjuk tájfutni voltam sokszor az Alföldön, és ott megismertem az ősborókasokat, na az olyan, amiért mégiscsak érdemes oda menni.
Én sem Kőbányán lakom, de ismerem az Óhegy parkot. Éppen az a bringában, hogy rendkívül sok útvonalon lehet közlekedni a városban és fel lehet fedezni a többség számára ismeretlen helyket. Ezért sem igaz a kérdésben megfogalmazott állítás.
Amikor van időm, akkor viszont jellemzően a Pilisbe megyek.
Óhegy park!
Látod, már megint hallottál róla! :D
Valószínűle a Keresztúri-erdő erdőről sem hallottál. Ez sem egy Alpok, de télen ott is lehet edzeni. És van még egy csomó ilyen hely.
Budán csak reggelente lehet jó montizni. Délután és hétvégén sok a gyalogos és a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!