Montira túra, slick vagy semi-slick külső?
Van egy rockrider 520-am, korábban rendszeresen túráztam vele erdei ösvényeken, túraútvonalakon, viszont az elmúlt hónapokban teljesen átszoktam aszfaltra, terepre nem is tudom, mióta nem mentem.
Heti 150-200 km megyek szinte napi rendszerességgel, 24-25-26-os átlagsebességgel, Strava szerint ált. kb. 220watt fölött, tehát egész keményen tolva. Continental raceking 2.0 gumijaim vannak, ezeket cserélném le valamilyen kisebb gördülési ellenállásúra.
Mit javasoltok? A schwalbe big apple, esetleg continental contact speed gumik milyenek?
(outira MÉG nincs pénzem)
Én a semi-slickre szavazok.
Tapasztalataim alapján nagyon jól tud jönni az oldalsó körmözés, ha belefut az ember valami laza talajba.
A közepe meg sima és nem ráz szét.
És aszfaltra bőven elég az 1,75 szélesség.
Egy Schwalbe marathon, big ben vagy big apple (ezeken gondolkodom,
mert a big ben sok helyen, ahol néztem, ki volt fogyva/nem is volt 27.5-re való 2.0 vagy annál vékonyabb belőle)
nagyjából mennyit javítana a sík tempómon, ha a mostani gumikon mondjuk 27 -tel megyek? Ugyanakkora teljesítmény mellett meglenne
a 30? Tudom, hogy hülye kérdés, de na:)
Esetleg ha valakinek van egyéb tippje, egyéb konkrét modellt tud ajánlani, szívesen fogadom:)
Esetleg ez: [link]
Tudom, hogy slick, az nem baj, sőt, még kisebb gördülési ellenállás, viszont nem tudom, hogy felmegy-e
a felnikre és kompatibilis-e a belsőkkel.
Outit gyártani montiból.. :D Ezeknél mindig minden van amit kinézek és sokkal olcsóbb is általában: rosebikes.hu, bike-discount.de, bike-components.de
Rendszeresen rendelünk a családban, megbízható német üzletek, van angol felület is! :)
19C széles felniig fel tudod tenni a 32es külsőt, de rohadt nehéz rátenni, inkább csak 17C (=17mm széles) felnire tenném! 21mm-re meg se próbálnám, de aki gyakorlott, lehet megoldja!
A Big apple szerintem jó ötlet, megvan a ballonossága a jó utainkra mégis jól gurul!
Vigyázz az átmérőre is: 589mm a 27,5-es kerék/gumi, a 622mm az 29"-os MTB méret!
Ill. a gumibelsőből is kisebb kell, mert 1,75-2,4" szélességig való szokott a monti gumiban lenni, az becsípődik, begyűrődik egy keskeny gumiban!
Ühümm, 85-tel... Valós. Esetleg egy 10+%-os lejtőn, hátszéllel?
Ha nem, akkor szólj Sagannak, hogy nem ér fel hozzád, mert még ő sem nagyon tekeri ki a 85-öt sprinteken.:D
Sajnos a big applet a kívánt méretben egyetlen webshopban sem találtam, bicikliboltokban se nagyon. Talán be tudnám szerezni valahogy, viszont úgy nem biztos hogy megérné, bonyolultabb lenne.
A schwalbe big ben -ről mit gondoltok? Mennyivel lenne nagyobb gördülési ellenállása a big apple-nél?(ugye nem teljesen sima a közepe sem, nagyon kicsit bordázott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!