Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Montira túra, slick vagy...

Montira túra, slick vagy semi-slick külső?

Figyelt kérdés

Van egy rockrider 520-am, korábban rendszeresen túráztam vele erdei ösvényeken, túraútvonalakon, viszont az elmúlt hónapokban teljesen átszoktam aszfaltra, terepre nem is tudom, mióta nem mentem.

Heti 150-200 km megyek szinte napi rendszerességgel, 24-25-26-os átlagsebességgel, Strava szerint ált. kb. 220watt fölött, tehát egész keményen tolva. Continental raceking 2.0 gumijaim vannak, ezeket cserélném le valamilyen kisebb gördülési ellenállásúra.

Mit javasoltok? A schwalbe big apple, esetleg continental contact speed gumik milyenek?

(outira MÉG nincs pénzem)

2020. nov. 13. 22:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a semi-slickre szavazok.

Tapasztalataim alapján nagyon jól tud jönni az oldalsó körmözés, ha belefut az ember valami laza talajba.

A közepe meg sima és nem ráz szét.

És aszfaltra bőven elég az 1,75 szélesség.

2020. nov. 13. 22:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
a big apple nagyon adja! nekem is van évek óta. nagyon gyorsan lehet vele közlekedni
2020. nov. 13. 23:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Össztelóst használok ősztől tavaszig , 1,9 es terepest váltottam 1,75 városira . Ez is széles és érezhető a tapadása , ettől keskenyebb lesz rajta majd .
2020. nov. 13. 23:15
 4/11 A kérdező kommentje:

Egy Schwalbe marathon, big ben vagy big apple (ezeken gondolkodom,

mert a big ben sok helyen, ahol néztem, ki volt fogyva/nem is volt 27.5-re való 2.0 vagy annál vékonyabb belőle)

nagyjából mennyit javítana a sík tempómon, ha a mostani gumikon mondjuk 27 -tel megyek? Ugyanakkora teljesítmény mellett meglenne

a 30? Tudom, hogy hülye kérdés, de na:)

Esetleg ha valakinek van egyéb tippje, egyéb konkrét modellt tud ajánlani, szívesen fogadom:)

2020. nov. 14. 09:53
 5/11 A kérdező kommentje:

Esetleg ez: [link]

Tudom, hogy slick, az nem baj, sőt, még kisebb gördülési ellenállás, viszont nem tudom, hogy felmegy-e

a felnikre és kompatibilis-e a belsőkkel.

2020. nov. 14. 14:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Outit gyártani montiból.. :D Ezeknél mindig minden van amit kinézek és sokkal olcsóbb is általában: rosebikes.hu, bike-discount.de, bike-components.de

Rendszeresen rendelünk a családban, megbízható német üzletek, van angol felület is! :)

19C széles felniig fel tudod tenni a 32es külsőt, de rohadt nehéz rátenni, inkább csak 17C (=17mm széles) felnire tenném! 21mm-re meg se próbálnám, de aki gyakorlott, lehet megoldja!

A Big apple szerintem jó ötlet, megvan a ballonossága a jó utainkra mégis jól gurul!

Vigyázz az átmérőre is: 589mm a 27,5-es kerék/gumi, a 622mm az 29"-os MTB méret!

Ill. a gumibelsőből is kisebb kell, mert 1,75-2,4" szélességig való szokott a monti gumiban lenni, az becsípődik, begyűrődik egy keskeny gumiban!

2020. nov. 14. 21:36
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 26/1.9 es félig terep félig országúti a legjobb rá annak aki gyorsan szeretne tekerni akár városban vagy faluban vagy országúton az válasszon olyat és hosszú távon a kerékpárból meglátjátok mit lehet kihozni vagy ép magatokból mert én már mentem falun belül 60 al és városon keresztül 70 el de 6 km es távot 5 perc alatt tettem meg táblátó-tábláig. az azt jelenti,hogy ha a 6km -t megteszed 5 perc alatt,hogy végig bírtál tekerni folyamatosan 85km/h val.
2020. nov. 16. 00:17
 8/11 A kérdező kommentje:

Ühümm, 85-tel... Valós. Esetleg egy 10+%-os lejtőn, hátszéllel?

Ha nem, akkor szólj Sagannak, hogy nem ér fel hozzád, mert még ő sem nagyon tekeri ki a 85-öt sprinteken.:D

2020. nov. 16. 08:16
 9/11 A kérdező kommentje:

Sajnos a big applet a kívánt méretben egyetlen webshopban sem találtam, bicikliboltokban se nagyon. Talán be tudnám szerezni valahogy, viszont úgy nem biztos hogy megérné, bonyolultabb lenne.

A schwalbe big ben -ről mit gondoltok? Mennyivel lenne nagyobb gördülési ellenállása a big apple-nél?(ugye nem teljesen sima a közepe sem, nagyon kicsit bordázott)

2020. nov. 20. 19:03
 10/11 tothp ***** válasza:
Nem tudom kapható-e még: Scwalbe spicer. 5Bar-ig pumpálható. 1300 km csomagos túrán, meg sem kopott nagyon a felülete.
2020. nov. 20. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!