Vennék külső gumit a MTB-ra, de nem tudom milyen kellene?
Figyelt kérdés
A lényeg az,hogy most van rajta valamilyen olyan gumi amit ha teljesen felpumpálom akkor elég szélesen ráfekszik az útra.(nem lapos,csak ráfekszik). Azt vettem észre,hogy ennek a belsejében vannak ilyen "spárga szerű" fonalok. Eléggé elkopott a gumi ezért vennék rá újat. Főleg az aszfalton használom a kerékpárt. A mostani mivel eléggé ráfekszik az útra ehelyett szeretnék egy sportosabbat,gyorsabbat. Olvastam,hogy van drótperemes is de az nehezebb lenne mint a mostani? Tudnátok segíteni? A célom,hogy gyorsabb legyen a bicó aszfalton.
Ha városban használod, akkor vegyél minél keskenyebbet és kevésbe mintásat. Könnyebb lesz hajtani. Ha néha azért mész vele terepre, akkor ne vegyél városi, sima gumit.
2020. szept. 7. 15:27
4/9 anonim válasza:
Ja városba aszfalt gumi,erdőbe terep gumi.
Aszfal gumi:sima vagy nagyon kicsi sürű minta. Csendes suhanás.
Terep:nagy bütykök élek sarkok. Berreg az elején aztán kisimul,de nem suhanos.
A.drotperemes nem számottevően nehezebb. Kb:2-300gram plusz sulyt nem fogsz megérezni. Mielőtt jőnne a leugatás szerintem a kérdező nem hegyi időfutamon versenyeken indul ahol tényleg minden gramm számit,ugyhogy nem fogja érezni. Amugyis a nehezebb keréknek nagyobb a lendülete...
Kerék/ gumi méretekkel tisztában vagy?
2020. szept. 7. 18:03
5/9 A kérdező kommentje:
Koszi az infokat! Elviszem a kerekpar szervizbe es kérek a mostani gumi helyett egy simabbat egy gyorsabbat :) csak nem tudom hogy drotperemes legyen vagy sem..
2020. szept. 7. 20:33
6/9 anonim válasza:
Ahogy már írták a drótperemes nem jár jelentős súlytöbblettel, cserébe jobban véd a defektektől. Legyen drótperemes.
2020. szept. 8. 11:41
7/9 anonim válasza:
Biztosan jobban véd defektől nem csak merevebb. Azaz jobban tartja az alakját nem nyeklik-nyaklik annyira ha csak úgy van?
2020. szept. 8. 20:16
8/9 anonim válasza:
Lehet... én eddig azt hittem, hogy a drótperem is a defekttől véd, de lehet, hogy rosszul tudtam.
Ha egy gumi fel van fújva, el nem tudom képzelni hogyan nyeklik-nyaklik, de lehet, hogy ez a ballonosoknál igaz.
Mindenesetre vegyél drótperemeset, ártani nem árt :)
2020. szept. 8. 22:23
9/9 anonim válasza:
nam felfujva gondoltam,hanem amikor csak úgy van aztán beáll olyan ferdére. Esz szerulfog állni a felnin.tudod akkor kìnálat,hogy egy egy gumi akár hónapokig is áll,lóg a boltban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!