Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vennék külső gumit a MTB-ra,...

Vennék külső gumit a MTB-ra, de nem tudom milyen kellene?

Figyelt kérdés
A lényeg az,hogy most van rajta valamilyen olyan gumi amit ha teljesen felpumpálom akkor elég szélesen ráfekszik az útra.(nem lapos,csak ráfekszik). Azt vettem észre,hogy ennek a belsejében vannak ilyen "spárga szerű" fonalok. Eléggé elkopott a gumi ezért vennék rá újat. Főleg az aszfalton használom a kerékpárt. A mostani mivel eléggé ráfekszik az útra ehelyett szeretnék egy sportosabbat,gyorsabbat. Olvastam,hogy van drótperemes is de az nehezebb lenne mint a mostani? Tudnátok segíteni? A célom,hogy gyorsabb legyen a bicó aszfalton.

2020. szept. 7. 12:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Az mtb eleve nem aszfaltra való! Vegyél rá városi köpenyt.
2020. szept. 7. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Pl

[link]

2020. szept. 7. 14:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha városban használod, akkor vegyél minél keskenyebbet és kevésbe mintásat. Könnyebb lesz hajtani. Ha néha azért mész vele terepre, akkor ne vegyél városi, sima gumit.
2020. szept. 7. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Ja városba aszfalt gumi,erdőbe terep gumi.

Aszfal gumi:sima vagy nagyon kicsi sürű minta. Csendes suhanás.

Terep:nagy bütykök élek sarkok. Berreg az elején aztán kisimul,de nem suhanos.

A.drotperemes nem számottevően nehezebb. Kb:2-300gram plusz sulyt nem fogsz megérezni. Mielőtt jőnne a leugatás szerintem a kérdező nem hegyi időfutamon versenyeken indul ahol tényleg minden gramm számit,ugyhogy nem fogja érezni. Amugyis a nehezebb keréknek nagyobb a lendülete...

Kerék/ gumi méretekkel tisztában vagy?

2020. szept. 7. 18:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszi az infokat! Elviszem a kerekpar szervizbe es kérek a mostani gumi helyett egy simabbat egy gyorsabbat :) csak nem tudom hogy drotperemes legyen vagy sem..
2020. szept. 7. 20:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták a drótperemes nem jár jelentős súlytöbblettel, cserébe jobban véd a defektektől. Legyen drótperemes.
2020. szept. 8. 11:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Biztosan jobban véd defektől nem csak merevebb. Azaz jobban tartja az alakját nem nyeklik-nyaklik annyira ha csak úgy van?
2020. szept. 8. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehet... én eddig azt hittem, hogy a drótperem is a defekttől véd, de lehet, hogy rosszul tudtam.

Ha egy gumi fel van fújva, el nem tudom képzelni hogyan nyeklik-nyaklik, de lehet, hogy ez a ballonosoknál igaz.

Mindenesetre vegyél drótperemeset, ártani nem árt :)

2020. szept. 8. 22:23
 9/9 anonim ***** válasza:
nam felfujva gondoltam,hanem amikor csak úgy van aztán beáll olyan ferdére. Esz szerulfog állni a felnin.tudod akkor kìnálat,hogy egy egy gumi akár hónapokig is áll,lóg a boltban.
2020. szept. 8. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!