Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez így normális, hogy közel...

Ez így normális, hogy közel négy óra alatt, 65 km kerékpározással kicsit kevesebb kalóriát égettem el (1060 kcal), mint két óra alatt, 10 km-es sétával (1093 kcal)?

Figyelt kérdés
Stravát használok, 81 kg vagyok.

2020. okt. 31. 18:47
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Próbáljátok ki, hogy elindítjátok a stravát és elmentek sétálni két órát. Ne erőltessétek túl magatokat, csak kényelmesen, és utána vessétek össze a legutolsó, három plusz órás kerékpáros edzés adataival. Nekem ez ütött szöget a buksiba, hogy nálam erre a két teljesen különböző megterhelésre ugyanaz a kalóriaégetés jött ki.
2020. nov. 6. 18:48
 32/36 A kérdező kommentje:
Tudtok ajánlani "kütyüt", órát, bármit ami megközelítőleg jól mér? Ti mit használtok?
2020. nov. 18. 12:43
 33/36 anonim ***** válasza:
Pulzusmérőnek hívják.
2020. nov. 18. 14:16
 34/36 anonim ***** válasza:

Egyébként, kérdező, sokadjára ismétlem magam: nekem működik, a strava összevetve pontosabb, pulzussal kalkuláló eszközökkel közelítőleg jól meg tudja adni.

Elmentem kirándulni is, összevetettem a hasonló időtartamú, "keményen nyomós" biciklis edzésemmel-majdnem kétszer akkora volt a kerékpáros edzésre kalkulált energia... Hozzáteszem, ez a reális, mert nem teljesítménytúra volt, míg biciklizés közben jó néhány "PR"-t szereztem, bejáratott segmenseken:D

2020. nov. 18. 17:07
 35/36 anonim ***** válasza:

Egy akármilyen kommersz szoftver honnan a bánatból tudná, hogy te mennyi energiát használsz el?

4 óra normális intenzitású kardio mozgás(ahol egy meghatározott intervallumon belüli pulzusszámon pörög a szíved), BIZTOSAN több kalóriát éget el, mint 2 óra.

Hogy pontosan mennyit, azt laboratóriumban, műszeres méréssel lehet meghatározni. (vagy brit tudósok állapíthatják meg) Minden kütyü, meg szoftver nagyjából parasztvakítás, de legalább nagy piaca van.

2020. nov. 19. 08:57
 36/36 anonim ***** válasza:

Ja, kis hibahatárral meg tudja mondani, hogy mennyit égettél el,

ami tökéletes kb. minden célra, de azért parasztvakítás:D Persze...

2020. nov. 19. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!