Miért lomha a 29ER XC kerékpárom?
A retro MTB-m olyan felszerelve volt 14-15kg, de csepel városi gumikkal fantasztikusan tudtam vele suhanni, 4-5 baron.
Síkon a 45km/h sem volt akadály 42 - 14-es átéten.
Országuti: Hát nagyon szerettem, visszaemlékezve tényleg gyors volt, és sokat ereszkedtem vele, csak már a derekam nem bírta 2-3 órás döntött pozíciót. Meg a rossz utak tönkre tették a kerekeit és engem is. És időm se volt, ezért eladtam.
7 bar nyomással használtam, 23-25 széles köpenyekkel
XC 29er harmadik napja vásároltam: Előszőr mikor felültem rá nagyon tetszett, jó kényelmes, nem ráz, biztonságot sugall és nehezebb volt felemelni az első kereket.
1.9-es terep gumi van rajta, olyan 4 bar lehet benne sacra és az istennek se tudtam 35km/h gyorsabban tekerni vele igaz ez a fokozat is rátesz.
22km mentem vele és olyan volt, mintha az országutival mentem volna 40-et.
15kg alatt van kicsivel a tömege.
És a fő gond, hogy a bal kezem már alig tudom mozgatni, mintha előre döntött lenne a pozició és a kezemre menne a tömeg. ülést nem tudom a dölésen állítani.
Menet a zöld!
10# az előző tulaj kicserélte a kormányt egy kisebbre, és ez is olyan hajlított riser féle.
A szélesebb és emelt kormány éppen lassít.
De birom ezeket a 35-tel meg 45-tel megyek szövegeket.
35-ös átlagot outivel sem könnyű hozni, az meg semmit sem jelent, ha három másodpercig mész annyival.
Nem átlagot mondtam, csak egy adott 1km-es szakaszon. Pl: outival lazán kihoztam ott a 27-30km/h-t és mikor mindent beleadtam akkor volt egyszer 45km/h is.
Na ez 29er esetén 25 volt... rengeteget visszafog a bütykös gumi.
Swalbe Big Apple-t tervezek venni az is széles viszont, slick.
A gumiköpeny lesz a ludas...
Anno bütykös köpeny volt a 26-son is és alig bírtam túráról hazajömni. Kicseréltem egy Csepel slick gumira azt hiszem 47 volt a szélessége és 5 Baron suhantam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!