Milyen biciklire kéne leváltanom a mostanit?
Szóval az a helyzet, hogy kb két éve vettem egy decathlonos össztelós biciklit, egy Rockrider 560S-et. Akkor csak az volt nálam a fő szempont, hogy összteleszkópos legyen, mert érdekelnek a veretősebb szakágak, mint például a downhill, csak hát akkor nem tudtam hogy a decathlonos bicikli mennyivel másabb világ mint egy DH bicikli. A másik fő problémám, az a hely ahol élek. Kb csak sík területek, túraútvonalak vannak, sehol egy dombos-erdős rész, ahol lehetne csapatni, általában csak tekergek egy 10-20 km-t, aztán hazajövök.
Itt gondolkodtam el a váltáson, mert alapból akartam komolyabb biciklit, meg rájöttem, hogy az összteleszkópos ugye felesleges erre a terepre, mert távolra fárasztó, kényelmetlen, ráadásul kulacsot sem lehet rátenni, szóval a hosszabb távú biciklizést ez is megnehezíti, mást meg amúgy sem lehet itt csinálni.
Szóval térjünk a lényegre, amin leginkább gondolkodom, az egy sima 29-es XC mountain bike, ez gondolom sokkal jobb lenne ilyen helyre. Viszont a bajom, hogy még így is szeretek "vadulni", tehát kisebb lépcsőkön leugratni, kisebb droppokat csinálni meg ilyenek, mert ugye ezt össztelóssal nem érzem meg annyira, merevnek meg már lehet nem tenne jót. A másik amire gondoltam, az a Dartmoor-nak a Primal 29 biciklije, ami egy csapatós merevvázas. Például az idei Downhill OB merev kategóriáját is ilyennel nyerték, bár az asszem 27.5-es volt. Viszont nem tudom, ez jó lenne-e hosszabb tekerésekre. Tehát, szerintetek milyen bicikli lenne a legjobb nekem? Bár az tény, hogy egy össztelós XC, csak arra már nem futja sajnos, maximum 350-400 ezret szánnék rá, szóval mindenképp merevből kell válogatnom szerintem.
Hol laksz?
Ha 20-30 km-en belül már van hegy, akkor az XC bringa a megoldás.
Ha nemnagyon mèsz hegyek közelébe akkor (magasság fűggvényeben) vennék egy merev 27,5 vagy 29-est. Merevvel is lehet nagyot jót ugrani, sak meg kell tanulni. A lesés és a leugrás nem ugyan az akkor sem ha kerékre érkezik az ember.
Neked ilyen sík turázós tejesen felesleges még az xc bringa is.
Viszont a csapatós bringák annyira nem jók hosszú útra. Bár a29-es kerék javit a szitun...
Talán probálj keresni egy nagyon alacsony épitésű bringát ami birja csapatást (az xc bírja,akkor van baj ha hibázol) de kihúzott nyeregcsővel hosszab út is válalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!