Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lenne most leváltanom...

Érdemes lenne most leváltanom a GTX 1050 Ti-t?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 éve vettem, pont amikor még megérte a kártya ára, és nem volt még konkurencia sem akkor ebben az árban.

Már nem emlékszem milyen hosszú volt a gari, de talán 2 év, ami pont most járt le ezek szerint.

Viszont a használt 1050 Ti-ok ára szinte olyan magasak még ma is, hogy nem is buknék vele egy hatalmas összeget ha kicsivel az alatt adom.

Viszont ebay-on láttam 1 év garival RX580-at, ami hatalmas előrelépés lenne, és talán csak egy 10-essel kell megpótoljam a 1050 Ti árát, esetleg ha elkél. (40k a kiszemelt gpu)

Terv szerint várni akartam pár hónapot, de szerintem ez elhalaszthatatlan lehetőség lenne.. Nem?

I5-4590 mellé menne. Viszont a táp az húzós, mivel csak egy Corsair cx400-am van, nem tudom elég-e neki.

Ha kellene tápcsere is, akkor inkább hagynám az egészet és elnapolnám, mert nincs kedvem mindent csontra lecserélni, mert akkor már ramot is illene duplázni 8-ról..

Egyébként nem játszom hatalmas nevekkel, csak úgy vagyok vele, ennyit megérhet. (Ha nem kell PSU csere ugye..)

Bottleneck talán nem nagyon lesz. (Vagy de?)

2019. máj. 9. 14:53
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja viszont 22 inch-es tévét használok monitorként, ami miatt le vannak vágva alapból a kép sarkai, szélei. Viszont az Nvidia driver-el meg tudtam oldani, hogy személyre szabom a sarkok széleit, majd vissza tettem 1920x1080-ra úgy, hogy 65 képfrissítést adtam meg. Ez mindig egy ilyen procedúra volt gép újrarakásnál..

AMD driver-el is meg tudom majd ezeket oldani, ugye?

2019. máj. 9. 14:57
 2/3 anonim ***** válasza:

TV-n nincs képarány beállítás? Ott szoktam én beállítani, nálam is kilóg a kép.

A hatalmas előrelépés túlzás, az kb GTX1060 szint. Ha nagyon kevésnek találod a mostanit, és csak ennyit szánsz rá, akkor mindenképp cseréld, de ha nem sürgős, én várnék.

Navi is nemsokára jön, lehet hogy lejjebbtolja az árakat, persze akkor a mostanid is kevesebbet ér, de gondolom van mdllette bevétel, amiből ki tudod pótolni.

2019. máj. 9. 16:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Pont úgy volt ahogy terveztem. Meg is vették a gpu-t, és az rx580 már úton is van. Így 3 ezer forintban volt a váltás, és kaptam 1 év garit is legalább :)
2019. máj. 10. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!