Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen érzés e-bikeot hajtani?

Milyen érzés e-bikeot hajtani?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék milyen lehet, még soha nem volt ilyenem. Szeretek biciklizni, de néha egy nagyobb emelkedő eléggé kifáraszt. Egy ilyen biciklivel megmarad a sport élménye is, tehát lehet úgy is, hogy csak egy kicsit segítsen rá? Ha lemerült, használható normál bicikliként?
2020. aug. 30. 14:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha hegynek felfelé merül le akkor biztos meglesz a sportélmény 🤣🤣🤣
2020. aug. 30. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
A rásegítség mértéke több fokozatban állítható, így a kondidnak, emelkedőnek, megfelelően tudod állítani az erősségét. Ha lemerül, normál bringaként használható, de annál nehezebb lesz tekerni, mivel kb. 10 kg-mal nehezebb annál, és valószínűleg az elektromos hajtóműnek is van egy kis plusz ellenállása.
2020. aug. 30. 16:27
 3/8 anonim ***** válasza:

bérelj ki egy bubit

vagy máshol bérelj egyet néhány napra.

ezzel az a gond, hogy ha egyszer més rásegítéses kerékpárral, soha nem akarsz majd másikkal menni :D

2020. aug. 30. 17:08
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

használható normális bicikliként, de nem érdemes... a motor és az akkumulátor elég nehéz, 12-15kg plusz.

mintha 2 zsugor 1,5 literes víz lenne felgurtnizva pluszban hátra :D

2020. aug. 30. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt, hogy milyen érzés a e-bikeozás azt lejobban egy tesztelés keretében tudnád megtapasztalni. Nagyobb kerékpárboltokban lehet rá lehetőség, vagy tesztnapokon.Általában a súlyuk 20 kiló felett van, amelyik ennél jóval könnyebb az egy új autó árába kerül.A súly hegymenetben nem érezhető, a többfokozatú rásegítés csodákra képes, viszont lefelé kevésbé játékos a gép, nehezebb vele trükközni, bár a profik ezt is megoldják valamilyen szinten.Erdei túrázásra tökéleteses szerintem kortól, nemtől függetlenül ha van elég zsé a cuccra. A rásegítéses gépek megjelenésével olyan emberek számára nyílt meg a mountain bikeozás lehetősége akik korábban nem is gondolkodtak ilyenen mert nem volt hozzá fizikumuk.A dolog árnyoldala, hogy sajnos ezek az emberek nem tanultak meg kerékpározni, a technika felviszi őket a hegyre de a lejtmenetben többen összetörik magukat mert nem tudják kezelni a gépet.Ezen felül érdemes tudni hogy ha ezekkel a bringákkal bármi gond lesz a garanciaidő lejárta után akkor az zsebbenyúlós sztori lesz. Egy új aksi simán lehet 150 000 forint, egy új motor meg ennek duplájába is fájhat. Haverom 2 millás gépe fél évesen lett motorcserés,szóval ez simán benne van a pakliban.De ha a pénz nem gond akkor lesz egy élménybringázni, edzeni, túrázni egyaránt alkalmas bringád amin ha akarod leizzadhatsz ha meg nincs kedved szenvedni felvisz akárhol minimális erőkifejtéssel.Az elem nagyobb rásegítésnél gyorsan merül, a megadott hatótáv az eco módra vonatkozik. Ha lemerült a cucc a brinyó akkor is használható, de az nem lesz nagy élmény a közel 25 kilós súly miatt.
2020. aug. 30. 17:22
 6/8 anonim ***** válasza:

5: ha fél év után lett motorcserés, akkor még garanciában cserélik, nem? Mondjuk ha garancia után kell cserélni, akkor valóban pech...

Kérdező, ahogyan 5ös is írja, próbálj ki egyet, több bolban is vannak próbabiciklik. Ha nem bp-i vagy, akkor valamikor, amikor ott jársz. Érdemes. Én is egy tesztnapon próbáltam ki egy e-mtb-t és marha jó volt! Majd tervezek is venni egyet ha adnak rá állami támogatást - ahogy ígérik. Persze sokmindent ígérnek...

2020. aug. 30. 21:31
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, ki fogok próbálni egyet. Aztán lehet maradok a hagyományos kerékpárnál, kicsit lehet zavaró lenne, hogy mindig figyelni kell mennyi a töltöttség. Az állami támogatást várhatjuk, azt hiszem akkor nem kell ilyet venni.
2020. aug. 31. 04:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Én kipróbáltam, qrva jó.

1 nap alatt 100 km-t bicikliztem.

2020. aug. 31. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!