Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpáron lévő menetrögzitő...

Kerékpáron lévő menetrögzitő kamera alapján autós feljelentése?

Figyelt kérdés

Ha veszek egy kamerát, az azzal készített felvétel lehet bizonyíték, ha leszorítanak az útról vagy veszélyesen, oldaltávolságot nem hagyva előznek meg?

Ez elvileg ugye mind szabálysértés. Egyik másik elmebeteg autós másból úgy se tanul csak ha jól megbüntetik, rájuk fér...

2020. aug. 20. 15:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezért sem országútizom. Kicsit unalmasnak is találom, de a barmok miatt veszélyesebb, mint a montizás. Sajnos amelyik autós nem bringázik, annak gyakran fogalma sincs róla, milyen az, mikor fél méterre húz el melletted. Na meg nem a 10 normálisan előzőt jegyzi meg az ember, hanem az 1-2 idiótát. Csak sajnos elég egy idióta, hogy baj legyen.

Jó lenne sok széles, minőségi bringaút, de sajnos erre nem fektetnek itthon elég hangsúlyt. Inkább kitábláznak pár mezőgazdasági utat, aztán büszkén átadják a sok száz km új "kerékpárutat". Gondolom az eu jól megtámogatja.

2020. aug. 20. 20:54
 12/14 Alex Fly ***** válasza:
@5: én speciel azért, mert arra van dolgom. Miért?
2020. aug. 20. 20:55
 13/14 anonim ***** válasza:

hallod... 20 km a bolt oda-vissza ahova járok. ez alatt (napszaktól függően) kb 5-15 embert tudnék feljelenteni veszélyes centizés miatt. Pedig a 20-ből 10kmt kerékpárúton tudok menni :D

és ez csak a boltbajárós köröm...

2020. aug. 21. 09:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi a pontos szabály, de valami olyasmi lehet, hogy "biztonságos" oldaltávolság. Egy videón, ami ráadásul előtted mutatja az utat (esetleg mögötted), hogyan bizonyítható, hogy nem megfelelő volt az oldaltávolság. A nagylátószög meg torzít is még. Én kétlem, hogy a rendőrök foglalkoznának vele. Mármint persze a feljelentést megteheted, azt nem tagadhatják meg, de aztán lezárnák az ügyek egy részét, hogy nem bizonyítható az oldaltávolság nem betartása.

Ezt annak ellenére mondom, hogy én is rendszeresen biciklizem (mondjuk nem Mo-n, hanem egy ebből a szempontból is civilizáltabb helyen) és veszélyesnek és büntetendőnek tartom amit egyes autósok csinálnak kerékpáros előzésekor. Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy védem az autósokat...

2020. aug. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!