Mit tennétek a helyemben? (mtb)
Figyelt kérdés
A lényeg, hogy kb 2 éve a biciklizés lett az egyik fő hobbim, most 17 éves vagyok. Még haverjaimmal kezdtünk együtt biciklizni erdőkben, városban, mindíg ilyen bevállalósabbak voltunk, tehát már akkor is tudtuk hogy nem csak a sima túrázás érdekel minket. (ez akkor annyiból állt, hogy legurultunk lépcsőkön, meredek erdei lejtőkön :D). Kb abból álltak a nyári napok, hogy reggeltől estig kint csapattuk ilyen decathlonos biciklikkel. Aztán végül végre kaptam egy össztelós biciklit, ami igaz, hogy nem egy profi gép, de annál komolyabb, mint amim volt. Viszont ezzel egy időben a biciklis barátaimnak meglett a jogosítványuk motorra, és teljesen véget ért náluk a biciklizés, mi meg elköltöztünk a várostól kb 10 km-re. (Még 2018ban egy nyár alatt kb 1500km lett belerakva a biciklimbe, azóta a 2019 januárjában kapott biciklimben idáig 970 km van, szóval látszik a visszaesés). Teljesen magamra maradtam, egyedül tekergek kint motiválatlanul, ráadásul egy majdnem teljesen sík helyen lakunk, ahol semmi dombos erdős hely nincs.. Viszont engem ez még mindíg nagyon érdekel, nagy álmom, hogy downhill/enduro szakágban versenyezhessek. Tervezek elmenni majd dolgozni, hogy tudjak venni egy tényleg komoly összteleszkópos biciklit, ami a legtöbb magyar terepen/pályán megállná a helyét. Csak itt jön a probléma, hogy a közeleben semmi ilyen hely nincsen, amin már komolyabban lehetne gyakorolni, edzeni. A másik probléma, hogy elveszítettem az ilyen érdeklődési körű barátaimat, biciklis ügyben teljesen magamra maradtam. Egyébként Budapest és Sopron között lakok fél úton kb (ugye Budapesten ott a Jánoshegy, Testvérhegy, Sopronban meg a downhill pálya). De egyedül semmi kedvem nincs 100km-eket vonatozni és egyedül megtalálni/felfedezni ezeket a helyeket. Ti mit tennétek, ha egy olyan sportban akarnátok fejlődni, amihez se megfelelő helyetek nincs, se barátaitok, akik az adott sportot űzik, mint ti?2020. aug. 18. 01:03
21/28 A kérdező kommentje:
És nem, nem rezelek be lányokkal való tekeréstől, rengeteg lánnyal bicikliztem eddig, akár mtb szakágban is. Talán azért, mert ugyan úgy emberként kezelem a lányokat, benned meg ha felmerült ez hogy "Látom nagyon is igazom volt, berezeltél a lánnyal való közös bringázástól." ez azt jelenti, hogy te a lányokat valami külön életformának tartod, akiktől félni kell, vagy én már nem tudom..
2020. aug. 19. 18:40
22/28 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy most már sikerült nem csak emberileg, hanem szakmailag is leírnod magad. :)
23/28 A kérdező kommentje:
Igen, mert Enduro-ban biztos használnak patentpedált :D
2020. aug. 19. 18:52
24/28 anonim válasza:
25/28 A kérdező kommentje:
Ugyan így a crankbrothers az egyik legnagyobb és legelterjedtem platformpedál gyártó is ilyen körökben. Viszont extrémebb szakágakban életveszélyes hülyeség ilyen pedált használni. De egyébként nem érdekel a vergődésed, szóval abbahagyhatod :D
2020. aug. 19. 20:33
26/28 anonim válasza:
Előbb azt írtad, hogy nem használnak Enduroban patent-pedált. Megmutattam gyártanak ilyneket. (És nem hülyék, nem gyártanák, ha nem vennék.) Erre az nagy érved, hogy a CrankBrothers gyárt platform pedált is. Wow! De meggyőző! :D
Gyártanak DH-ra is. Sőt, magasabb szinten profi versenyzők is használnak patent-pedált DH-ra.
Nem én vergődök, hanem te, mert minden nagyarcú kijelentésedről azonnal kiderült, hogy nincs mögötte se tudás, de tapasztalat.
27/28 A kérdező kommentje:
Igen, használják, mivel egyszerűbb a bicikli hátulját emelgetni, rakosgatni vele. De ezen kívül semmi értelme nincs, csak veszélyes. Meg még maximum endurosoknak tud felfele segíteni. De ugyan úgy egy normális szöges pedállal, normális gumi talpú cipővel, és a pedál minimális bedöntésével el lehet ezt érni.
2020. aug. 19. 21:03
28/28 anonim válasza:
Facebook-helyi brigás arcok keresése? Én amikor beléptem egy csapatba az fb?-nek hire sem volt. A kerületi tv művház programjában láttam,hogy vannak léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!