Az mitől lehet, hogy az MTB-mel amikor erdős terepen megyek minden kis bukkanónál a lánc lecsapódik a vázhoz? Kiszámoltam, és elvileg nem hosszú a lánc.
Figyelt kérdés
2020. aug. 3. 09:28
1/5 anonim válasza:
"Kiszámoltam, és elvileg nem hosszú a lánc."
Következik ebből, hogy elméleted nem egyezik a gyakorlattal.
2/5 anonim válasza:
Elméletileg lehet nem hosszú csak gyakorlatilag.
3/5 anonim válasza:
A váltó rugója gyenge, nem feszíti elég erősen a láncot. Ezen kívül nincs benne kuplung, ami ezt megakadályozná. Régebbi és/vagy olcsóbb váltóknál ez teljesen megszokott. Komolyabb váltóknál is oda-odaütődik néha. Lehet is kapni védőt a láncvillára.
4/5 anonim válasza:
Ez minden váltos bringa "betegsége" a láncnak nem kell hosszúnak lennie,ahogy rugónak sem gyengének. Egyszerüen a láncváltós konstrukcio ezt adja ugy fut a lánc,a láncvilla,a kerék és a hajtómü között van ha a lánc elkezd mozogni akkor annak csapódik mert az van ott. Vannak védő húzatok,műanyag liffentyük amik ezt meg akadályozzák cserébe van egy úzsony a láncvillán.
5/5 anonim válasza:
Azért egy kuplung sokat javít a helyzeten. Én nagyon ritkán hallom csattogni a láncot a bringáimon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!