Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Gt agressor sport bringarol...

Jeanpierre35 kérdése:

Gt agressor sport bringarol valakinek infoja?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnek venni magamnak egy bringat, ki is meztem egyet (Gt agressor sport) de sajnos gozom nincs hogy milyen minosegu, sajnos nem ertek hozza. Tudna valaki segiteni hogy megeri e az arat vagy sem!? Elore is koszonom.

[link]

#kerékpár #MTB #Gt bike #Agressor
2020. aug. 2. 22:10
1 2
 1/12 anonim válasza:
20%

Szerintem ez alá ne adjad.

[link]

2020. aug. 2. 22:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt kapod, amit máshol is kapnál 150ezerért. Legolcsóbb alkatrészekkel felszerelt, könnyű terepen használható biciklit.

Ez egy fokkal jobb, de persze ez is csak könnyű terepre, pl. földes útra való:

[link]

2020. aug. 2. 22:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Ami miatt én nem venném meg, az az elöl-hátul Turney váltó és a mechanikus tárcsafék. Ezekkel sincs baj, belépő szinten elmennek, de itt megint az van, hogy a nevet (GT) kell megfizetned. A megannyiszor lesajnált Rockrider ugyanezért a pénzért többet ad (pl. amit a 2. válaszadó belinkelt).
2020. aug. 3. 10:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat! Meg egy kerdes! A ktm bringakrol mi a velemenyetek? Esetleg hasznaltan venni bringat nagy orultseg?
2020. aug. 3. 19:39
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A KTM is csinál hasonló, belépő szintű bringákat, és milliós profi gépeket is. Ebben a kategóriában nem a márkanév számít. A használt bringa sokszor jobban megéri, de nem árt kicsit érteni hozzá, hogy meg tudd ítélni, melyik lehet jó vétel, és mennyit kell rá költeni vétel után. Pl. ha egy levegős teleszkópot nem tartottak karban, az simán elvihet 30-40ezer Ft-ot. Váltás/hajtás szintén.
2020. aug. 3. 21:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Ertem. Koszonom szepen a segitseget. Legalabb nem dobtam ki 1 halom penzt olyasvalamire ami nemis eri meg az arat.
2020. aug. 3. 21:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Igazából ha megnézed, minden bringán ugyanazok a cuccok vannak, a márkanév csak a vázra vonatkozik. Nyilván az is fontos, hogy a váz ne törjön el az első lejtőn, meg kényelmes is legyen, de a többi alkatrész (váltó, hajtómű, fékek, villa) határoz meg alapvetően egy bicajt.

És itt is érvényesül, ami sok más területen: a márkát meg kell fizetni (marketing, sales, PR), ezért van az, hogy egy "Merida" felirattal ugyanaz a felszereltség többe kerül, mint mondjuk "Kellys" vagy "Cube" felirattal. Holott mindegyiken ugyanaz a Shimano hajtómű és Altus váltó van.

Ezért azt mondom, hogy ha nagyon behatárolt a költségvetés, akkor inkább kevésbé neves, de jól felszerelt bringát válassz és hagyd a nagy versenymárkákat (Merida, Specialized, Scott stb.).

2020. aug. 4. 08:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Ertem. Es neked is koszonom a valaszt. Milyen valto, fek es hajtomu az ami megbizhato? Nagyon regen bringaztam mar. Melyek azok a nevek amikben meg lehet bizni es ha meglatom egy bringan akkor tudom hogy ez egy megbizhato szerkezet?
2020. aug. 4. 21:26
 9/12 A kérdező kommentje:

Esetleg meg hasznaltban gondolkodtam de sajnos nem tudom hogy mit nezzen az ember ilyenkor stb.

[link]

Tudom hogy kulfoldi oldal de a munkam miatt ez meg megoldhato lenne.

2020. aug. 4. 21:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én Shimano párti vagyok hajtás, váltás és fékek terén. Alapvetően a shimanonak vannak különböző szintjei kezdve a Tourneytól, ami a belépő trekking alkatrészeket jelöli egészen az XTR-ig, ami a verseny szint. Talán az Alivio most már elég jó belépő szint, de a Deore a valódi hobbi MTB kategória. Felette az SLX, Deore XT, XTR helyezkednek el. DH bringákra ott a Zee és Saint, ezekről sokat nem tudok, de komoly cuccok.

Másik nagy gyártó a Sram, ahol az olcsó szettekről nem sok jót hallok. Állítólag a GX már nem rossz. Alatta az SX, NX állítólag még eléggé el vannak spórolva. Ennél feljebbi szettek millió Ft feletti bringákon vannak, így ezt hanyagolhatjuk szerintem. Fékek terén nem ismerem a hierarchiájukat, de el is vetném, mert szerintem problémásabb mint a Shimano, már csak a légtelenítés menete és a DOT folyadék miatt is.

Teleszkópok terén az SR Suntour a belépő kategória jolly jokerje elég hulladék termékekkel (XCT, XCM, XCR). Ezek nagyon alap rugós villák. Vannak drágább, használhatóbb cuccai, mint a Raidon, de nem annyira elterjedt. Nagyobb márkák a Fox, Rock Shox, Marzocchi, meg még van pár. Rock Shox a Sram teló márkája, jól karbantartható, robosztus cuccok. Van belépő kategóriája is, sok tapasztalatom nincs velük. A FOX-nak nem is igazán tudok belépő cuccairől, csak viszonylag komoly villákat csinálnak.

Kerékekről olyan sokat nem tudok elmondani. Általában viszonylag olcsó kerékszettek vannak a gyári bringákon. Itt nagyobb nevek talán a DT Swiss, Mavic, WTB. Az olcsóbb kerék amúgy nem azt jelenti általában, hogy szétesik, hanem jóval nehezebb, mint egy olyan kerék, ami többe kerül, mint a linkelt GT bringa.

2020. aug. 4. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!