40 ezer forintért bicikli használtan?
Ennyiért egy genesist vettem, de rá is költöttem még közel ennyit azonnal (és 1 évvel később még a felét).
Mondjuk a világból kivisz :)
Nem lehetetlen ennyiért olyat kapni, amire nem kell sokat költeni.
De az tuti, hogy a veszem és használom ennyiért felejtős.
Hatvanért vettem használt KTM Knoxville-t, most tartok plusz ráköltött 70.000,- Ft-nál és még nem cseréltem ki az elrozsdált becsúszószáras telót.
Egy ilyenen valószínűleg csak az alapvető karbantartási felújítás költség kell, az megúszható 15-20 ezerből (gumik, bowdenek, lánc-lánckeréksor):
Ez már szinte muzeális, de a frissítéshez valószínűleg a fentieken kívül elég egy fékrendszer csere V-fékre meg kónuszok, kerékcsapágy-golyók cseréje, megúszható egy tízesből.
Kétszázezret.
:D
De tényleg, használt bringa esete hasonló a használt autóéhoz, olajcsere, vezérműszíj vízpumpa...
Itt a bowdenezés, fékbetétek, gumik, gyakran lánc + lánckeréksor illendően újítandóak.
Egyszerűen ezt a plusz beruházást be kell kalkulálni a beszerzés költségeibe.
Bringa ára plusz egy biztonsági húszezres az ilyesmire.
Én mondjuk nem szoktam bringát úgy eladni, hogy az ne legyen pikk-pakk állapotban, fogod és használod módon, de ahogy látom ,a használt-piacon ez nem jellemző.
Legalábbis ebben az árkategóriában biztosan nem.
Amit ennyiért kapsz, az vagy a lehasználtság, vagy kamrában-garázsban évek óta kihasználatlanul állás miatt eladó.
Félig-meddig viccnek szántam. :)
De tényleg, olyan 150-es árkategóriától felfele általában a használt gépek többsége nem szorul jelentős belenyúlásra.
Illetve, ha annak a mondjuk 2 éves, 150 rugós lónak az eredeti ára egy milla, gondolhatod, milyen állapotban kapod most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!