Bringa építés manapság? Honnan rendeljek alkatrészt?
Sziasztok, milyen oldalakat tudtok ajánlani ahol viszonylag jó áron be tudok szerezni egy komplett freeride/street biciklire való alkatrészt? 7 éve építettem utoljára, akkoriban ebike-ról rendeltem, illetve helyi kerékpárüzletből szereztem be ami kellett.
Az a helyzet most annyira le vagyok maradva hogy nem tudom honnan lenne érdemes rendelni.
Off: Egyébként mennyire fogyott meg a bringás közösség az utóbbi pár évben?
Ha rutinos vagy és a netes termékinfóból ki tudod szúrni, mi a gagyi, mi nem, már érdemes a kínai rendeléseket is megvizsgálni.
Nyereg, kormánymarkolat, fékkar, pedál, ilyesmi borzalom választékban van Aliexpressen, minőségi és szutyok vegyesen, szemezgetni kell.
Váltórendszert inkább itt, használtan, már csak a kopóalkatrész-kompatibilitás miatt is.
Egy hidrós tárcsafék-szettet sem mernék kintről, abból használtat sem.
A hajtómű-középtengely, villa-kormánycsapágy-váz szerelési részek mára akkora indokolatlan veriációs palettát mutatnak, hogy ember legyen a talpán, aki elsőre 100%-os kompatibilitással tud mindent berendelni.
Középcsapágy, tengely négyzetkúposban, vagy négyféle eltérő octalink-jellegű, integrált csapágyas...
Kormánycsapágy minimum három alapméret, aztán félintegrált, integrált, hengeres, tapered...
Villaszár, kormány x fajta átmérőben, nyeregvázcső már van vagy 10 féle átmérő...
És a Shimano-Sram kompatibilitási lehetőségek is bonyolódtak.
A mai kerékpárépítésben több a sakkozás meg tolómérőzés, mint a szerelés.
De attól még jó móka. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!