Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szeretnék építeni egy single...

Szeretnék építeni egy single speed biciklit. Milyen alkatrészeket ajánlotok?

Figyelt kérdés
Nagyobb testsúlyal rendelkezem, de nagyon vonz a single speed. Van rá esetleg lehetőségem, hogy vékony kerékkel és single speed hajtással tudjak tekerni. Milyen alkatrészeket tudnátok ajánlani?

2018. júl. 30. 11:20
 1/4 tothp ***** válasza:

MTB trekking, Outi. Bármelyik stílus bringából lehet singlespeedet építeni.

Saját példámból kiindulva: erős kereket nem nehéz építeni még az outi vékony méretében sem: 36 küllős duplafalú, szegecselt alufelni. aluminium agyak, márkás küllök (st, sapim, berg)

A kellő fékhatáshoz nem árt legalább canti vagy V féket használni. ezért egy trekking váz lenne célszerű

lehetőleg Cro-Mo. Én ezt tartom a legtartósabbnak.

Kormány és fékkarok ízlés szerint. egyenes, vagy koskormány, tulajdonképp rád van bízva.

2018. júl. 30. 16:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Esetleg tudsz mondani egy pár vázat is?
2018. júl. 31. 12:37
 3/4 Wadmalac ***** válasza:

Éppen most kezdtem bele egy ilyen építésbe.

CrMo országúti váz a kiindulásom (mivel ejtőpapucsos, lesz majd némi probléma a lánchossz belövéssel, lehet hogy kell feszítő vagy speckó egyfajta szemes SS lánc), szintén CrMo villával. A két 622-es kerék már megjött, aero felnis aranyosságok, hátsó flip-flop (egyik oldal SS, másik fixi).

Terv még csak alakul, de gyakorlatilag egy két forgástengelyes fékpatkós trekking kialakítás a cél, szóval MTB jellegű kormány és fékkarok, országúti nyereg, a hajtómű még nem fix, mert vacillálok az áttételen.

2018. aug. 2. 11:18
 4/4 tothp ***** válasza:
Én egy ezeréves mali triatlon vázra építkeztem. Tulajdonképp a racsni és a bandázs kivételével minden volt otthon elfekvőben.Annyira megszerettem, hogy Télen kap egy szinterezést, és amit lehet (és kell) újra cserélek. Talán még új kereket is fűzök bele.
2018. aug. 10. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!