Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan akadályozhatnám meg,...

Hogyan akadályozhatnám meg, hogy előrebukjon a gyerek feje a kerékpáros gyerekülésben? 30 fokban dönthető ülés és mégis.

Figyelt kérdés

Tippek, trükkök?

Egyik gyereknek 30, másiknak 17 fokban dönthető, teljesen hátra volt döntve az ülésük, "beigazítva" a fejük, mégis kabaréba illet, ahogy tegnap hazajöttünk.

Sík terep, aszfalt, minimális kátyúval, amit igyekeztünk kikerülni, nem is mentünk gyorsan (átlag 8), folyton előrebukott mindkettőnek. Bukó a fejükön volt és jól be voltak kötve is, elalvás után húztam az övön.

2020. júl. 6. 07:40
 1/8 tothp ***** válasza:
Sajnos ezek ilyenek. ha elalszik a gyerek, bebukik. segíthet a dolgon a nyakpárna. De ez sem 100%-os megoldás
2020. júl. 6. 16:25
 2/8 anonim válasza:
Hatulrol kosd oda ha elalszik.
2020. júl. 13. 11:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt biztos, nem. Bizonyítottan életveszélyes.
2020. júl. 13. 15:36
 4/8 tothp ***** válasza:

Jó, hát ha elemezgetjük:

Az alvó gyerek a gyerekülésben életveszélyes.

A nem túl gyakorlott szülő plusz súllyal, megemelt súlypontú biciklivel, ahol a "csomag" még ficánkol is, ön és közveszélyes.

A gyerekülés önmagában kényelmetlen és nem a legbiztonságosabb megoldás.

A gyerekülésben a gyerek általában apa/anya hátsóját bámulja. mást nem.

kerékpárutánfutót javaslok

2020. júl. 13. 19:03
 5/8 anonim válasza:
Total hulyeseget irtok. Mi eletveszelyes? Ha 20 percig rogzitem a fejet??? Bicajuton gyok kettovel megyek kozben?? Inkabb logjon a feje?
2020. júl. 13. 19:19
 6/8 anonim válasza:
Gyerek 1.5 evesen megkerulte a balatont bicajulesben. Koszoni elvezte es jol van.
2020. júl. 13. 19:20
 7/8 tothp ***** válasza:

Szerencsére az én gyerekeim nem ültek soha ilyen alkalmatosságban.Pár túrát, köztük 2 Balaton-kört mi is lenyomtunk együtt. Senkit nem akarok meggyőzni semmiről. De láttam már leszálláskor fejbe rugott gyereket, leszálláskor gyerekkel együtt borult biciklit, anyuka hátáról a gyerek arcába lógatott "csini" hátizsákot, kitekert pózban alvó gyereket.

Én a megfelelő utánfutóra, vagy a cargo biciklire szavazok. És hogy az alap kérdésre válaszoljak (ismét): A repülőgépeken is használt "U" (vagy ha úgy tetszik "C") alakú, a nyakat körbeölelő felfújható párna egy ideig jó segítség lehet.

2020. júl. 13. 22:34
 8/8 A kérdező kommentje:

"A gyerekülés önmagában kényelmetlen és nem a legbiztonságosabb megoldás"

Ha ébren van, szerintem egyáltalán nem kényelmetlen. A sima vázon utazni gyerekként, az volt kényelmetlen.

A mai ülések párnázottak, jobban rugóznak, mint a nyereg.

"A gyerekülésben a gyerek általában apa/anya hátsóját bámulja mást nem"

Nincs akkora hátsóm vagy hátam hogy csak azt lássa. Ha a nagyobb gyerek van mögöttem, ő majdhogynem a fejem fölött is átlát, mert az ülése magasabban van, mint a nyergem.

"kerékpárutánfutót javaslok"

Városi közlekedésben szerintem abszolút rosszabb választás, hisz az utánfutóban a kipufogók magasságában utazik a gyerek.

Sokkal kevésbé lát is ki belőle, mint a "kakasülőn".

2020. júl. 14. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!