Hogyan akadályozhatnám meg, hogy előrebukjon a gyerek feje a kerékpáros gyerekülésben? 30 fokban dönthető ülés és mégis.
Tippek, trükkök?
Egyik gyereknek 30, másiknak 17 fokban dönthető, teljesen hátra volt döntve az ülésük, "beigazítva" a fejük, mégis kabaréba illet, ahogy tegnap hazajöttünk.
Sík terep, aszfalt, minimális kátyúval, amit igyekeztünk kikerülni, nem is mentünk gyorsan (átlag 8), folyton előrebukott mindkettőnek. Bukó a fejükön volt és jól be voltak kötve is, elalvás után húztam az övön.
Jó, hát ha elemezgetjük:
Az alvó gyerek a gyerekülésben életveszélyes.
A nem túl gyakorlott szülő plusz súllyal, megemelt súlypontú biciklivel, ahol a "csomag" még ficánkol is, ön és közveszélyes.
A gyerekülés önmagában kényelmetlen és nem a legbiztonságosabb megoldás.
A gyerekülésben a gyerek általában apa/anya hátsóját bámulja. mást nem.
kerékpárutánfutót javaslok
Szerencsére az én gyerekeim nem ültek soha ilyen alkalmatosságban.Pár túrát, köztük 2 Balaton-kört mi is lenyomtunk együtt. Senkit nem akarok meggyőzni semmiről. De láttam már leszálláskor fejbe rugott gyereket, leszálláskor gyerekkel együtt borult biciklit, anyuka hátáról a gyerek arcába lógatott "csini" hátizsákot, kitekert pózban alvó gyereket.
Én a megfelelő utánfutóra, vagy a cargo biciklire szavazok. És hogy az alap kérdésre válaszoljak (ismét): A repülőgépeken is használt "U" (vagy ha úgy tetszik "C") alakú, a nyakat körbeölelő felfújható párna egy ideig jó segítség lehet.
"A gyerekülés önmagában kényelmetlen és nem a legbiztonságosabb megoldás"
Ha ébren van, szerintem egyáltalán nem kényelmetlen. A sima vázon utazni gyerekként, az volt kényelmetlen.
A mai ülések párnázottak, jobban rugóznak, mint a nyereg.
"A gyerekülésben a gyerek általában apa/anya hátsóját bámulja mást nem"
Nincs akkora hátsóm vagy hátam hogy csak azt lássa. Ha a nagyobb gyerek van mögöttem, ő majdhogynem a fejem fölött is átlát, mert az ülése magasabban van, mint a nyergem.
"kerékpárutánfutót javaslok"
Városi közlekedésben szerintem abszolút rosszabb választás, hisz az utánfutóban a kipufogók magasságában utazik a gyerek.
Sokkal kevésbé lát is ki belőle, mint a "kakasülőn".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!