Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Túlsúlyos vagyok és szeretnék...

Túlsúlyos vagyok és szeretnék biciklizni. 145 kilósan milyen biciklit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Van egy 5-6 éves Rockrider márkájú kerékpárom. Sima mountainbike. Szeretném úgy átalakítani, hogy elbírjon. Budapesten élek, tehát nem terepen használnám. Sanszos, hogy nem bírná a súlyomat. A 144 kilóm mellé társul 194cm magasság is, tehát az ülést valamennyire ki kell húzzam. Az okoskodó, megmondó embereket szeretném megkérni, ha érdemlegesen nem bírnak hozzászólni, kattintsanak tovább. :)

Igen elvagyok hízva, a lustaságomból, sajnos beteg is lettem miatta, most változtatni szeretnék. Biciklizni szerettem régen is, a többi sport untat.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. jún. 23. 14:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A rendes bicikli azért jobb, mint a szobabicikli, mert a menetszél hűt. Mikor hajtasz, a tested teljesítményének nagy részéből hő lesz. Ha ezt a hőt nem szállítja el semmi (mert szobabiciklin vagy, nincs menetszél), akkor túlmelegszel, és a szervezet egyszerűen lekorlátozza a teljesítményt, amit hajlandó leadni. Mert nem akar túlmelegedni. (Egyébként ugyanez történik nagy melegben hosszú hegymenetben - ott is kisebb teljesítménnyel tudsz hajtani, hiába kéne igazából pont akkor a nagyobb.)

Neked viszont pont az kéne, hogy minél nagyobb teljesítménnyel hajts - vagyis minél gyorsabban égesd a kalóriát...

2020. jún. 26. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!