Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár garancia?

Kerékpár garancia?

Figyelt kérdés

Ha másik megyeszékhelyen jutok csak ahhoz a modellhez hozzá, amit szeretnék, vagy legalábbis hasonlóhoz, akkor szerintetek érdemes? Garancia miatt zavarna, mivel arra pont nem járok egyáltalán, másik megyeszékhelyen, ha gariztatni kell, autózzak 80km-t...

Jelenlegi megyeszékhelyen dolgozom, így ha úgy van, be tudok szaladni a géppel ha garanciális problémám van.

De gondolom sokan vesznek online is, az ország másik feléből is akár, nem csak helyileg. Na nekik még macerásabb.

Ti hol és hogy vettétek?

2020. jún. 22. 12:03
A kérdező szavazást indított:
Várni, hátha lesz helyben (majd, talán-talán...)
Másik megyeszékhely, de inkább most, míg van készleten
Jövőre, de ki tudja mi lesz a piaccal, áremelkedés, készlethiány stb.
4 szavazat
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és a 80 km csak oda...
2020. jún. 22. 14:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nem boltfüggő a garancia

meg kell nézni a gyártó honlapján hol van neki szervize és oda kell eljuttatnod.

2020. jún. 22. 15:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát ez jó kérdés... Dema kerékpárt hogy hol szervizelnek... Vagy éppen Rometet. Egyik szlovák, másik lengyel.
2020. jún. 22. 15:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak viszonteladók vannak felsorolva. Amelyik megyében meg venném, ott tök más cég van feltüntetve forgalmazónak mint ahol venném egyébként.
2020. jún. 22. 15:19
 5/9 anonim ***** válasza:

akkor hívd fel a legközelebbi szerviz - szervizeket, hogy vállalják-e ezeknek a kerékpároknak a garanciális szervizelését.

Ha igen, akkor vedd meg máshol

2020. jún. 22. 15:29
 6/9 TR75 ***** válasza:

Elvileg ha szakszervizben nézeted át a bicajt, és szakszervizben végezteted el a szerelést, nem lesz gond a garanciával.

Az adott gyártót kell erről megkérdezned, de nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb gyártónak csak annyi a feltétele, hogy szakszerviz legyen.

Én pl. külföldről rendeltem meg a bicajomat. Az én esetemben a garancia elvi feltétele az, hogy a gyártóval szerződésben lévő szakszervizben végeztessem az ellenőrzést és a szerelést. Viszont a gyártó adott egy olyan könnyítést, hogy amennyiben nincs szerződéses partnerük a környéken (tudtommal amúgy az országban sincs), akkor bármilyen szakszerviz megfelel, probléma esetén a gyártóval kell felvenniük a kapcsolatot, és ők segítenek. Tudom, tudom, ez túl jól hangzik, meg talán csak marketing, de mégsem az van, hogy küldjem el 1000 km-re a bicajt futárral vagy postával.

Nem írtad a márkát, de ha nem valami spéci bicaj, szerintem nem lesz gond a garanciával.

2020. jún. 22. 16:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Elvileg vannak szervíz partnerek,ahová viheted a lovat ha beteg...és még garis.

Nagyon nem mindegy milyen márkáju a bringa...egy hipermarketes kacat vagy neves gyártó legendás terméke. Utobbi nyilván tartósabb megbizhatóbb,ritkábban kell szervízelni(vagy verseny bringa és telkesen más a c2).

Ezt is vedd figyelembe.

2020. jún. 22. 20:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem az említett két márka csak nem marketes vacak... azért a Romet-nek van DH kerékpárja is, a Dema-val pedig nyertek MTB versenyt is tudtommal.
2020. jún. 22. 20:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Jó jó de a nagy áruházinak van szervize,ott kell üzembe helyezni azzal érvénysúl a garancia.

A bringa boltos pedig helyben üzembe helyezik,és onnatól él a garacia.

Ha ez valami központ/raktár féleség és küldik a bringát nem neked akkor pedig a bolt helyezi üzembe amikor veszed.

Amit megnéznék,hogy a helyben tudnak e neked olyan márkát-típust szerezni. Esetleg egy hálozat boltja e a közeledben lévő bolt,és mi van náluk raktáron/másik boltban.

Én anno úgy vettem a bringám,hogy a srác a vidéki raktárkózpontból hoztafel,mert a fővárosban 1db sem volt.

2020. jún. 23. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!