Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hány bar-ig fújható a kerékpár...

Hány bar-ig fújható a kerékpár kereke? Mennyit bír a belső?

Figyelt kérdés
Aszfalon szeretném a hétvégén használni a montit és a külsőn megadott max bar alá pár 0.1-el nyugodtan fújhatom? Pár hete vásároltam a kerékpárt használtan, nem tudom milyen belső van benne.

2020. jún. 11. 20:50
 1/4 anonim ***** válasza:
trekkinget 4-ig szoktuk, az outisok 7-et is beletolnak...
2020. jún. 11. 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:

A belső nem fog kipukkadni a nyomástól, megvédi a külső ettől.

Ha majd veszel belsőt akkor egy picit nagyobbat vegyél, mert az viszont előfordulhat, hogy a pont méretes belsők nagyon elvékonyodnak ha fel vannak fújva és emiatt eresztik a nyomást és könnyebben kapnak defektet. A kicsit nagyobb belső nem tud annyira kitágulni.

A külsőn megadott értékek közé fújd. Ha nehezebb vagy akkor a felső közelébe.

Az alsó értéknél nehezebb lesz tekerni és könnyebben kapsz defektet viszont terepen nagyon jó lesz. A max értékhez közel pont a fordítottja.

Ha túlfújod a megadott értéknél akkor hamar ki fog repedezni a gumi és dobhatod el. (néhány tized azért még belefér)

2020. jún. 11. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
2: Annyival kiigazítanálak, hogy alacsony nyomáson felütéses defektet könnyebb kapni, szúrtat viszont nehezebb. Szerintem gumitól függően a tapasztalat mondja meg a tuti nyomást a komfort vs. gördülési ellenállás tengelyen. A rázkódás is tud fárasztani, ezért nem biztos, hogy a maximális nyomás lesz a tuti hosszú távon.
2020. jún. 11. 22:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Bütykös gumit nem éri meg max-ra fújni. Ennek akkor lenne értelme, ha feltennél egy slick külsőt. A belső miatt nem kell aggódnod.
2020. jún. 12. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!