Mekkora távolság amelyet kényelmesen meglehet tenni kerékpárral rendszeres munkába járáshoz?
Figyelt kérdés
2020. jún. 7. 16:29
11/26 Alex Fly válasza:
Évekig 8,5-9 km volt a lakás-munkahely távolság; olyan 25 perc körüli idővel (városon belül, volt benne lámpákkal teli belvárosi rész és külterületi hosszabb szakasz is). Jelenleg 3,5 km körül, 10-12 perc...
12/26 anonim válasza:
Ez egyénfüggő. Én pl. nagyon izzadós vagyok, ha a hőmérséklet 20 fok fölé megy, már 2km után gyöngyözök, főleg ha a sárnehéz BUBI-val megyek. Mert egy dolog hétvégén jól szellőző mezben meg rövidnadrágban tekerni, és más, amikor betűrt hosszú ujjú ingben meg hosszú nadrágban kell nyomni. Meg persze függ a terepviszonyoktól is: ha felfelé kell huzamosabban tekerni, akkor szerintem nincs az a rövid táv, ami hétköznapi ruhában kényelmes..
13/26 anonim válasza:
Amiről tudok az 8-10 km volt 20-25 perc menetidővel. Budapesten, minden szabályt betartva. De én szeretek haladni és mindig lezuhanyoztam.
14/26 anonim válasza:
Kiegészítés (13-hoz):
BKV-val legalább 40 perc volt az út, autóval pedig hajnalban, éjszaka 15 perc, normál időben 40-60 perc.
Tehát nyertem ezekhez képest naponta 40 percet, tehát egy másfél órás kör munka után a János-hegyen, az így csak 50 percembe került.
15/26 Hozé don Padrafos válasza:
12 km-t megyek évek óta, BP-Kistarcsa.110 kilómból még nem fogytam, hóban is megyek pedig. Az év 90%-ában azzal megyek. Volt már, hogy aludtam is út közben, és nem viccelek:-)
16/26 anonim válasza:
Aki Bp-en belül bringázik az szerintem mindenképpen szeretne egy jókiállású tüdőrákot. Gratulálok!
17/26 anonim válasza:
#15: 12 km-től nem is fogsz fogyni semmit. 1 óra kell, mire beindul a zsírbontás a szervezetben, addig csak a bemelegítés megy meg a szénhidrát felhasználás. Ha heti 3-4 alkalommal tekersz 2-3-4 órát, akkor lesz eredménye. Én biciklizéssel fogytam 20 kilót, de ahhoz egyszerre nem 12 km-t kell tekerni, hanem többszörösét.
18/26 anonim válasza:
16!
Amikor Dél-budán dolgoztam és Észak-budán laktam, akkor gyakran az erdőn keresztül mentem haza. Ha a városon keresztül mentem, akkor legurultam a Moszkva térre és 10 percen belül megint olyan voltam, ahol alig van forgalom.
A belváros bringával 10 perc! Autóval (ha nem hajnalban vagy éjszaka megyek), akkor 1 órát ücsörgök a dugóban.
19/26 Alex Fly válasza:
@16: de aki valóban akarja azt a rákot, az jobban teszi, ha autóban ülve teszi meg azt a távot. Így a többszörösét kapja annak a PM2.5 dózisnak, amit kerékpáron ülve szívna be. Töményebb is, tovább is tart...
20/26 anonim válasza:
16, ajánlom figyelmedbe: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!