Abban kérném a véleményeteket, hogy napi 50 km-t teszek meg munkába oda-vissza jelenleg kerékpárral, de robogón gondolkoznék. Ez a kb.9 - 10 ezer km évente megtehető robogón, vagy ez túl nagy igénybevétel már?
Nem ismerem a robogókat,nekem motorom van.
Lényeg: NE KÍNAIT vegyél,elnézegetve a pizzafutárokat a japán-olasz márkák kibírják a lehetetlent is.
egy évig jártam Babettával Budafok külsőről Újpalotára, és vissza..csak hóban nem, és mínusz öt alatt sem.
Ha azt túléltem, mert kikerültem a dugókat(néha járdán) ráadásul időt is nyertem,akkor egy négyütemű japcsival kimondottan vidámság lesz az ötven kilcsi.
Hogy mennyi a fenntartásuk? a legfontosabb a jó kenőolaj, vagy a pontos, minőségi keverék, a többi meg nem fontos.
Ha egy húszéves robogót könnyen beindul, és símán megy negyvenet, akkor az mondhatni még húsz év a szétesésig.
A szomszédom négyütemű japó ötvenköbcentise harminc éves, mégis megy mint a vihar. Jóminőségő benya, és motorolaj a titka.
Ha bírod seggel akkor megleszel de nem erre van kitalálva. 100-ért úgy gondolod hogy kapsz 10-15 ezret futott robogót vagy annyi amennyit beletekernek? Inkább a duplája.
100 kilóméterenként 3.5 litert kér plusz olajat amit eltüzel, de a tank mérete lesz a te problémád, kétnaponta tankolhatod.
Miért pont Yamaha BWS és miért 2 ütem?
Köszönöm a válaszokat. Azért a 2 ütemben gondolkoztam, mert azokat találtam 100 000 környékén, sokkal többet nem tudom megéri-e. Azért a Yamaha BWS-re gondoltam, mert sok helyen azt olvastam, hogy ebben az 50 cm3 kategóriában az egyik leg megbízhatóbb.
Viszont találtam egy Peugeot V-Click robogót is nem sokkal 100 felett, ami 4 ütemű, talán tartósabb, mint a 2 ütemű.
Mennyi szervízigénye van ezeknek a robogóknak? Átlagosan hány ezer km-enként kell szervizeltetni?
Na amit ne vegyél az a Peugeot robogó, abszolút kínai, Keeway szint.
Yamaha, Honda, Piaggio, Aprilia (inkább 2005 után), Kymco oké.
KB 2000-3000 után kell szerviz/olajcsere használattól függően.
Először el kellene döntened 2 vagy 4 ütem. Ha nem dombos a könyék és nem is kell folyamatosan teperned én 4-et vennék. Üzemanyagon ~75 ezret spórolsz évente (valamennyit azért az olajcsere elvisz).
Lehet elkéne gondolkodnod azon hogy inkább egy 1000-es swiftet veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!