Ez a kerékpár miért ilyen drága?
Valószínűleg megvan az oka, csak én nem veszem észre, mert annyira nem értek hozzá...
Viszont hasonló alkatrészekből egy nagyon hasonló gravel bicikli, talán még nevesebb márkától sem kerül ennyibe.
Ahogy én látom.
Tudom, hogy drága, de az ár/érték arányról mit gondoltok?
"Nem ültél még 7 kilós 11-es ultegrás gépen. Ha ültél volna akkor nem írnál ilyeneket, akkor tudnád, hogy miért éri meg."
Ültem.
És tényleg nagyon jó.
Csak minek.
Egy 10 kilós alu géppel, 105-ös szettel nem fogsz fáradtabban hazaérni egy hétvégi tekergészésből, mint egy 7 kilós Ultegrával. És a váltása sem kényelmetlenebb, rosszabb.
Persze, ha egy nap négyszer nyomod le mondjuk a dobogókő mászást, vagy 200 kilométert nyomsz le vegyes sík-hegyi terepen, akkor aláírom.
De megkockáztatom ,hogy ott is több műlik a jó keréken, gumin, kényelmes nyergen, kormányon, mint ezen.
Ne erőltessük. Ezek már azok a különbségek, amik egy fullextrás E-mercit megkülönböztetnek egy felső-közép kategóriás családi autótól.
Luxusigények luxusáron.
Nem mondom, akinek anyagilag nem probléma, persze, hogy vegye a legjobbat.
De kiizzadni a sok pénzt nem feltétlenül létfontosságú pluszokért értelmetlenség.
Az ilyesmiről mindig eszembe jut az a tuningmániákus srác, aki megvette az S8-as Audit, a havi fizetése kétharmada volt a részlet, aztán kéthetente csapatta egy hétvégét, mert tankolni már nem volt keret.
Értek én mindent, de ha az ember nem milliomos, nem mániákus, tudni kell reális határokat húzni.
Miért kéne határokat húzni?
Miért kéne megfosztana magát bárkinek ettől? Ha megteheti igen is vegye meg, akkor is ha heti 20 kilométert megy. Nem számít, ha ezt akarja valaki vegye meg, élvezze, lelje örömét benne.
Egyszer élünk!
Ha te ezt megtalálod egy alsó kategóriás cuccban akkor örülj annak.
"Ha megteheti igen is vegye meg, akkor is ha heti 20 kilométert megy."
Tényleg nem értetted meg, mit írtam?
Ha megteheti. Akkor rajta. De nem mindegy milyen áron teheti meg.
"Ha te ezt megtalálod egy alsó kategóriás cuccban akkor örülj annak."
Alsó kategóriás.
Direkt a 105-ös szettet hoztam példának.
Az mióta alsó kategória?
Hol írtam azt, hogy használj szart, mert az is jó?
Hagyjuk, mert amit írok, azt nem vagy hajlandó úgy érteni, ahogy írom.
"Ezért nincs értelme itt győzködni másokat, hogy elég a 8 sebesség meg az alu váz."
Nem győzködök senkit. Az a győzködés, amikor valaki elkezdene bringázni és mindjárt jön az okosság, hogy arra csak a legdrágább csúcskategóriás ló alkalmas, a többi mind xar és lenézendő, költse rá a gatyáját is, hogy ne rögöjék ki.
Ez a rongyrázás.
Ezerszer leírtam, hogy mindenkinek szíve joga olyat venni, annyiért, amennyiért akar.
Éppen hogy a csillió-milliós sugalmazást tartom hülyeségnek.
A #37-es nem irigy, igaza van.
Mindenki döntse el maga, ki mire költi, és mennyit az ember...
Kit érdekel, hogy akárki most egy millás karbon DH gépen, vagy titán országútin ül, úgy hogy igazából értelme nincs, mert - tisztelet a kivételnek, aki komolyan is veszi, és oka van rá - ugyanolyan hétvégi kocabicajos mint aki csak a százezresen ül.
Ha nem sajnálja ugyanarra a célra a millás gépre kiadni a pénzt, hát szíve joga.
Nem muszáj senkinek megvenni a kérdező által rácsodálkozott gépet. Ne a másikat nézd hogy esetleg kinevet mert olcsóbbal jársz-kelsz-sportolsz, te érezd jól magad a drótszamaraddal.
Majd ha esetleg mindketten felborultok, neki drágább lesz a javítás. Ennyi...
Nem irigylem.
Nem szólok meg senki azért, mert olyat vesz, amilyet.
Akár rohadt drágát, akár olcsót.
Kinek mire kell, kinek mi nem fáj anyagilag.
Azt szólom meg, aki lefikázza a másikat, mert az igényeihez elegendőre költ csak, nem értelmetlenül terheli a bukszáját.
Jellemzően pont azok szoktak csak azért szükségtelenül sokat költeni rá, hogy utána lenézhessenek másokat.
Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!