Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » E-bike vagy sima?

E-bike vagy sima?

Figyelt kérdés

Munkába (4 km) eddig autóval jártam, szeretnék ezentúl kerékpárral járni.

Sajnos eléggé túlsúlyos vagyok, szeretnék életmódot is váltani ezzel együtt. Egyelőre kisebb megterheléstől (10 perc séta) már leizzadok, tehát eltekerni a munkába valószínüleg azzal járna, hogy le kéne tusolnom, amire nincs lehetőségem (szellemi munka, iroda). Emiatt merült fel bennem az e-bike gondolata.

Mennyivel segít be egy ilyen hajtás? Max. fokozaton is kell (számomra nagy) erőt kifejtenem vagy akkor nagyon könnyű? Terveim szerint a munkába menet max. fokozaton használnám, hazafelé egy jó nagy kerülővel pedig kikapcsolva vagy gyenge fokozaton. Ezen kívül is elmennék sportolni vele ide-oda.

Persze elgondolkodtatott, hogy 3x annyiba kerül egy ilyen gép, mint egy elektromos hajtás nélküli, így ide jöttem tapasztalatért. :)

Szerintetek egy rendes kerékpárral járnék jól (amivel egy jó ideig nem tudnék munkába járni) vagy egy ilyen hibrid masinával?

(400 ezernél többet nem szánnék rá)

2020. máj. 8. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Munkába menj lassan, hazafelé meg gyorsabban és meg van oldva. De 4 km tekeréstől nem fogsz fogyni, akárhogy is mész. Ahhoz sokkal több kell.
2020. máj. 8. 21:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem ettől fogok fogyni, egyszer már leadtam 35 kg-t, de elkényelmesedtem és a fele visszajött, a kardiom meg nulla. Nem ez volt a kérdés, az még mindig adott.
2020. máj. 8. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen nem éri meg az e-bike, mert olyan áron már egészen könnyű országúti kerékpárt lehet venni, ami könnyű, keskeny kerekű, így kis erőkifejtéssel is tudaz vele közlekedni. Főleg ha csak 4 km.

Én is jártam munkába a járvány előtt, igaz én trackinggel, a kulcs mindig az, hogy magamhoz képest lassan megyek és alul vagyok öltözve, ezért nem izzadok.

2020. máj. 8. 23:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

4 km.

Menj gyalog, tényleg.

1 óra séta.

És ingyen van.

Mondjuk cipekedni keveset lehet.

2020. máj. 8. 23:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Sima kerékpár. Az ebikeik negyedére csökkentik a terhelésed max fokozaton, 400-ért ráadásul gagyit kapsz, míg sima bringából igen jót. Amig nehéznek érzed, tekerj könnyebb fokozatban, lassabban!
2020. máj. 9. 12:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kerékpárboltban is lebeszéltek az elektromosról, egy Gepida alboin 200-at ajánlottak. Nagyon meg vagyok egyelőre elégedve vele, egyelőre bőven elég nekem. :)
2020. máj. 9. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!