Hegyi földutakra, esetleg avarban (is), hegynek le, de csak módjával, milyen bringa ajánlott?
195 centimhez, ha nem tolni akarom emelkedőnek felfelé hanem tekerni lehetőség szerint, lefelé viszont nem rettegni mikor állok fejre, hanem haladni akarok vele (normál mtb-vel esélytelen, a súlypont túl magasan van szerintem).
És csak használt jöhetne szóba, kezdésnek nem akarok százezreket kiadni rá. 50-60 ezer max...
Az XC vázak, bringák azért nem biztos jók mert azok sima első telós normál utcai vázakra épülnek, megint csak alacsonyan lenne a kormány, nem ülnék elég hátul. De 195 centihez meg dirt vázat...
Annyira (még) nem értek hozzá, csak kicsit.
Dobjrá még egy százast mert ennyiből használt sem jönki.
Max valami olyan amivel retteghetsz lefelé.
tudom hogy nagyon nem a méretem, de kezdésnek jó lehet egy dirt vázas gép? Oké, nem ezzel fogok nagytúrázni, tekerni nem a legjobb, de nem találok megfelelő XC vázat. Nekem ugye az XL váz kéne 29-es kerékkel, de elvileg azok meg pont nem elég merevek az igénybevételhez, hajlik, törik a kerék.
Nem hajlik törik a 29es kerék. Ha mégis akkor azt nagyon odab-szta valaki.
Tura felhasználás mellet meg végképp nem.
Az igazi probléma,hogy a leirásodban van egyfajta furcsa kettősség:"Hegyi földutakra, esetleg avarban (is), hegynek le, de csak módjával" erre alap bringák is jók.
Viszont ottvan:"lefelé viszont nem rettegni mikor állok fejre,". És attol is félsz,hogy megmakkantod a 29es kereket akkor magyon durván tolod.
A másik dirt vázra túra mountit épitemi 195cm magassághoz....na babban van kihivás.
A dirt eleve "kicsi" váz. A pöttöm embereknek lehet belőllük "jóféle" tura lovat építeni. Neked elmondhatatlan szopás lesz belőle.
Ne altarnatívát keress,mert nem lesz jó.
Oké, igen, lehet még magam se tudom mi lenne a jó.
Na de, ilyen terepen oké, hogy még egy boltbajárós bringa is elgurulgat, ésszel haladva:
De ha már haladni is szeretnék, kicsit megereszteni, nem csak 10-el csorogni lefele, vagy felfelé tekerés közben is állandóan nézni hogy hopp itt egy kis vízmosás bele ne menjek mert bakkan akkorát...
Ellenben, egy ilyen résznél jobb ha tolom a sima montit, ha nem akarok vágódni vagy kettőt, még guruláskor is...
Lehet csak nekem tűnik úgy, de itt egy sima bicikli nem bírná. Volt egy össztelós noname bringám mondom, anno gyerekoromban lánc leesett, kerékbe nyolcas egyből belement mikor merészeltem vele ugratni. A fenti terepen meg nem is tudtam vele menni, nem mertem, de részben a bringa milyensége miatt...
Éssze szinte bárhol lelehet jönni ☺.
az első kép az laza szinte bármivel válalható.
A 2.már necces de tudással megoldható.
A 3.pedig nem látszik de sejtjük milyen...az sem lehetetlen.
Persze DH pályának ne álljunk neki camping bringával,meg sokminden mással sem mert nem arra való.
Anno tescos bringába dobtam telót és zúztam a Jánoson. Aztán cserelődött egy már eleve telós bringára,na akkor vettem már vedőt is...
Aztán olyan lett a hegy ahol már nem tudok labdábarugni 😯
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!