Kezdőknek milyen országúti kerékpárt ajánlott venni?
Szia!
Igazából mind1 milyet veszel, adott árfekvésben kb hasonlóakat lehet kapni. Használtak között néha egész jókat ki lehet fogni jó áron. Itt nézelődhetsz pl (de sok más hely is van):
Persze, ha újat szeretnél, arról sem beszélnélek le, nyugodtan.
Amit én kevésbé tartok fontosnak (aztán persze tutira meg fognak cáfolni:) ) az a váltórendszer. Felesleges shimano ultregákkal kezdeni bőven elég a 105 de akár még lejjebb is, akár microshift, ha jól be van állítva akkor az végezni fogja a dolgát ahogy kell. Ami fontosabb szerintem az a hajtás illetve a kerék, esetleg a váz. Kerék ha lehet legyen duplafalú(manapság már az olcsók többsége is az), magyar utak nem vmi jók. Több küllővel kevésbé lesz 8-asod de ugyanakkor nő a légellenállásod, 20-24 már elég lehet ha vigyázol a kátyúkkal.Fékek: nekem a tárcsafék soha nem jött be, nehezebben karbantartható és beállítható és nem ad annyi pluszt valamint nehezebb is.
Vázból nyilván jobb a karbon, könnyebb merevebb, de szerintem alu vázzal is el lehet lenni.
Hogy hanyas váz kell el tudod dönteni itt pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!