Kinek ajánlott a spinning edzés? Bővebben lent!
én is túlsúlyos vagyok.
még a fülemen is vettem a levegőt először.
majd belejössz!
Nagyon őszintén, semennyire. Kezdésnek semmiképp.
Ha fogyni szeretnél, illetve cardiovasculáris fittségre szert tenni, akkor mindenképp alacsony intenzitású, hosszú aerob munkát ajánlanék. Tervszerűen, fokozatosan felépítve természetesen.
Modern felfogásban a spinning arról szól, hogy rövid, vagy 0 bemelegítés után hatalmas stresszt (aerob-anaerob átmenet, illetve anaerob zóna) kapjon a szervezet. Edzetlenül nem fogsz zsírt égetni, maximum az EPOC-ra lehet alapozni, de bebizonyosodott hogy ennek a hatása nem jelentős. Kalória persze égni fog - cukorból.
Ha jelentős túlsúlyod van, akkor a futás-kocoság sem ajánlott. Pulzuskontroll mellett séta, majd erős séta-lassú futás, ha az idő engedi, kerékpározás. Ha bent szeretnél sportolni, akkor heti 2/3 konditermi edzés, görgőzéssel (vagy szobakerékpár)
Konzultálj edzővel, aki érti is a dolgát, és nem 2-3 nap alatt szerzett valamilyen "képesítést". LifeLike labort tudom ajánlani, a volt TF-es tanárom vezeti!
Aki járt spinningre az fogyott tőle?
Milyen gyakran ment és mennyi idő után indult be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!