Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 35-40 KM/H oldalszél mennyire...

35-40 KM/H oldalszél mennyire viselhető el?

Figyelt kérdés
A hétvégi útvonalam nagyjából 65%-án ilyen hátszelem lesz, a többin azonban oldalszél. Ilyen erős oldalszélben még nem mentem, nem boríthat fel?
2020. ápr. 23. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel mész?
2020. ápr. 23. 22:53
 2/6 A kérdező kommentje:
trekking
2020. ápr. 24. 05:54
 3/6 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ha jobbról fúj és nem nagyon széllökéses, kezelhető.

De ha balról, az elég gáz. Minden előző vagy szembe jövő kocsi vágja a szelet és akkorákat tántoroghatsz tőle, hogy rossz esetben kerék alá mész.

Ha van reflexed, rutinod meg életösztönöd, rá fogsz jönni ,hogy bírod-e ezt hosszú távon.

2020. ápr. 24. 13:57
 4/6 MGéza ***** válasza:
100%
Hát igen. A befelé fújó szél valamivel előnyösebb, tudsz korrigálni, a másik szépen lelökhet az aszfaltról ha szabályosan közlekedsz. De a magyar útviszonyokból következően én azt mondanám, hogy lehet hogy te csak azt hiszed, hogy főképp hátszeled lesz. Gyakorlatilag, főleg nyílt terepen az enyhén váltakozó szélirány a jellemző, na meg hogy az út is tart valamerre, de közben elég szépeket kanyarog.
2020. ápr. 24. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:

én ilyenkor nem az út széle mellett megyek, hanem jóval beljebb, hogy ha széllökés van, vagy kocsi megy el mellettem legyen tér korrigálni.

Amúgy sem árt az autósoknak ha látják hogy nem tudnak elférni sávon belül, legalább nagyobb ívben kerülnek.

Aki meg dudál annak meg úgy kell.

2020. ápr. 25. 11:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Végül is volt egy-két kemény pillanat az oldalszél miatt, de semmi kezelhetetlen, szerencsére a hátszél dominált.
2020. ápr. 26. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!