Bringások! Ti borotváljátok a lábatokat?
Úszóknál van jelentősége ellenállásban is, de hát tudjuk, hogy a víz pöppet sűrűbb közeg.
És náluk is csak az élsportnál számít, amikor 200 m után 0,05 másodperc dönt a dobogón.
Pont ezért kérdeztem, hogy miért tartjátok fontosnak. Például amit a 9-es írt, abból az átlag bringásra semmi sem vonatkozik.
Én már 40 múltam, és sokat futok és bicilizek, de például még soha nem kentem be semmivel magam bemelegítéshez, mi a fenének, át kell mozgatni magad mielőtt nekiindulsz.
Bogarak is lepattannak, azok amúgy is inkább az arcon veszélyesek, én már nyeltem le bogarat úgy, hogy berepült a számba, haveromnak meg a fülébe szorult be valami, amikor elhajolt előle (csak nem sikerült teljesen).
Sérülésnél úgyis megtisztítod a seb környékét, ha kell, ott gyorsan le tudod szedni a szőrt. Hordtam egy darabig kineziológiai tapaszt a térdemnél, ott egy kis részen leszedtem a szőrt, és kész is volt.
Izzadni annyira nem szoktam, hogy a lábamon is folyna, annyit hűt a menetszél. Szóval szerintem még mindig tök felesleges borotválni.
"Pont ezért kérdeztem, hogy miért tartjátok fontosnak. Például amit a 9-es írt, abból az átlag bringásra semmi sem vonatkozik."
Ha nagyon sokat mész, sportszerűen, esetleg amatőr versenyzel, már van értelme. Tinglitangli hobbitekeréshez nem igazán.
"például még soha nem kentem be semmivel magam bemelegítéshez, mi a fenének, át kell mozgatni magad mielőtt nekiindulsz."
Ez tényleg tipikus verseny szükséglet.
Főleg, mivel a kerékpárversenyek a legnagobb nyarat kivéve még hűvös reggelben indulnak, ott a plusz "fűtés" jól jön.
"Bogarak is lepattannak,"
Általában le.
Kivétel erősíti a szabályt. Én spec konkrétan egy átlagos tekerésen Magyarország komplett rovarfaunáját begyűjtöm a lábszőrömön. :D
"azok amúgy is inkább az arcon veszélyesek"
A benyelés a legnagyobb veszély.
De én a darázscsípés-allergiámmal más testrészen is becopom.
"Sérülésnél úgyis megtisztítod a seb környékét, ha kell, ott gyorsan le tudod szedni a szőrt."
? Elsősegély-készletben van borotva?
"Hordtam egy darabig kineziológiai tapaszt a térdemnél, ott egy kis részen leszedtem a szőrt, és kész is volt."
Na. Borotvált lábon meg oda ragasztod, ahova akarod. :D
"Izzadni annyira nem szoktam, hogy a lábamon is folyna, annyit hűt a menetszél."
Nem is kell, hogy patakokban folyjon. Egyszerűen jobb a légáramlás és szárítás, ha szőrtelen, úgy jobban hűt.
Hobbibringásnál esetleg nyári hőségben érezhető a különbség, nem jelentős. Versenyen valóban fontosabb pont.
Viszont a feszülő, főleg műszálas bringás naci alatti szőrtüsző-gyulladások kellemetlenek, borotválva az nincs.
"Szóval szerintem még mindig tök felesleges borotválni."
Mondom, sport intenzitás kérdése.
Nem feltétlen szükség, de ha valaki megteszi, nem azért, mert a szivárvány-sátorból jött.
Ha valaki meg borotválja és állítja, hogy a légellenállás miatt, azt nyugodtan meg lehet mosolyogni.
Persze ha rossz célból teszi, a leírtakra akkor is használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!