Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hátsó agy-fura hang (kazettate...

Hátsó agy-fura hang (kazettatest? ). Mi lehet?

Figyelt kérdés

Kicsit több, mint 2 ezer km van eddig a cangában, az elmúlt pár tekerés alatt viszont feltűnt valami hang. Otthon átnéztem és a hátsó agy környékénél van valami. Váltó jól van beállítva, pedál és monoblokk is jó, nyeregcső sem lehet, csavarok meghúzva mindenhol, a hajtás szép tiszta, rendszeresen karbantartom a kerékpárt.

A kazettát megmozgatva recseg-ropog, kicsi holtjátéka van (elvileg ennyi még normális), tekerés közben viszont recsegő hang jön. Szerintem a kazettatest lehet rossz. Először arra gondoltam, hogy mosásnál belement valami, de a mosás utáni 2. tekerés alkalmával jött csak elő, kb 30 km után, úgyhogy szerintem itt nem ez a baj.

Egy kazettatest kb mennyit bír? Én a 2ezer km-t kissé kevésnek tartanám ahhoz, hogy ennyi kivégezze.

Az agyakat kipucolom és a kazettatestet is megpróbálom kitisztítani, hátha elmúlik a hang.

Ha valakinek van valami ötlete vagy javaslata, azt örömmel meghallgatnám!

2020. ápr. 22. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs lelazulva a sor? Egy takarítás és zsírzás semminek sem árthat.
2020. ápr. 22. 15:15
 2/4 A kérdező kommentje:

Elvileg nincs, de szorítok rajta még. Hátha.

Köszi a választ!

2020. ápr. 22. 15:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

hát ha az agyakat kitakarítottad és még mindig rotyog akkor már csak az marad amihez nem nyúltál hozzá....

szedtél már szét kazettát? van hozzá szerszámod?

vegyél egy levél xanaxot!! kelleni fog! én kazetta szerelés közben úgy eszem mint a hörcsög a mogyorót :DDDDD

biztos nem a nyeregcső rotyog? nekem is rotyog pedig szénné húztam a zárat.... megpróbáltam bezsírozni, de akkor meg becsúszott, úgyhogy most inkább hallgatom a hangját (nem túl zavaró)

Az alja ropog a vázban, nem fent ahol be van fogva.

Az is lehet, hogy a nyeregpálcák ropognak.

aztán még van egy lehetőség: a monoblokk rotyog.

Ki kell venni és a menetet a blokkon és a vázban alaposan ki kell takarítani, halványan megzsírozni és visszarakni.

ez is jellegzetes probléma szokott lenni. Meg van húzva a monoblokk, nem lötyög a vázban, mégis tud kattogni (nem a csapágy!!)

A kerékpárváz a legjobb erősítő! bárhol roppan valami, azt mindenhonnan ugyanolyan hangerővel hallja az ember.....

2020. ápr. 22. 20:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor már szerzek is be pár csomag xanaxot! :D

Akkor is van hang, ha kiállok a nyeregből, úgyhogy ez szinte biztos, hogy nem a nyeregcső/nyereg.

A monoblokkot kiszedem majd, de ott simán fut, nem érzek rajta semmit. Egy karbantartás persze annak se árt, úgyhogy hátha.

Azért gondolok a kazettatestre, mert onnan (a hátsó agytól) hallom a hangot legerősebben, valamint amikor csak a kazettát mozgatom, akkor is recseg-ropog.

Másik cangámon racsni van, ott sikeresen belemostam a racsni belsejébe a retket, ott is hasonló hang volt, mozgatás közben az is ropogott (kb fél csomag wd 40 és olaj megoldotta a problémámat a racsnival).

Azért remélem nem a kazettatest az, de ha igen, akkor megoldja egy kis zsíroldós áztatás és kenés. Azért a xanax ott lesz mellettem.... ;)

Köszi a választ!

2020. ápr. 22. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!