Milán45 kérdése:
12sebességes első tányér 1ösebsséges hátso
kazettával?
Szerintem elöl könnyen le fog esni a lánc, különösen akkor, ha a váltód nem rendelkezik kuplunggal (clutch).
2020. márc. 2. 18:09
2/18 A kérdező kommentje:
Valami olyat olvastam,hogy az elso lanctanyerbol a 10 es 11 sebessegesek szinte ugyanolyanok,ez igaz?Mert akkor egy 1x11 lanctanyer is lehet megteszi.Az a helyzet,hogy nem talalok rendes 1x10hez valo elso lanctanyert hajtokarral egyutt.Ha valaki tud,szoljon
Úgy nézem, hogy tévedtem, mert több olyan márkás tányért találtam, ami narrow-wide és 10-12, vagy 9-11 láncokhoz is ajánlják.
2020. márc. 2. 18:46
Szerintem nem lehet gond, ha a lánckerék egysebishez való. Ha nincsenek rajta a váltást könnyítő bemarások, akkor sem fog lesétálni a lánc, ha van egy kis oldaljátékra helye.
2020. márc. 3. 10:25
5/18 anonim válasza:
Kb. semmi gond nem lesz vele. Annyi a különbség a 10 sebességes és a 12 sebességes lánc között, hogy a 12 sebességes lánc egy hangyabokányival keskenyebb elviekben, de tényleg valamilyen nagyon minimálissal.
Ha 12 sebességes lánctányér van elöl, akkor az valószínű plusz/mínuszos vagy kicsit jobbra / kicsit balra elálló típusú, és úgyis magán tartja a láncot. Én 11-es első használok 10 sebességgel, egyetlen egyszer nem esett még le ( az enyém narrow wide).
2020. márc. 3. 13:55
Szerintem 1x hajtáshoz csak narrow wide tányért érdemes felrakni. Szerintem a széles fogakon kicsit nagyobb lesz a hézag és ennyi. A kis hézag ugyanannyi 9-12 sebesség közt, ha jól emlékszem.
2020. márc. 3. 14:05
7/18 A kérdező kommentje:
Amugy hogyha pl. egy Felsobb kategorias SRAM NX hajtast rakok elore,akkor kell cserelnem a kozepcsapagyat,vagy igazabol akarmilyenre rarakhatom?
8/18 A kérdező kommentje:
Es ha elol akkor 12 sebesseges tanyer van,hatul pedig 10es kazetta,12 sebesseges lanc kell? Vagy meguszzhatom olcsobban pl. egy 10essel is? Vagy ha mar amugysem teljesen kompatibilisek a dolgok,inkabb mar akkor a lnc legyen 12es?
"Amugy hogyha pl. egy Felsobb kategorias SRAM NX hajtast rakok elore,akkor kell cserelnem a kozepcsapagyat"
Ideális esetben az első lánckeréknek valahol a hátsó sor közepével kéne síkban lennie, akkor a legkisebb az oldalra húzás és leesésveszély.
Ezen kívül szerintem a középcsapágy más szempontból nem érintett.
Ha két- vagy háromtárcsás hajtókar volt fent az egytárcsás előtt, akkor előfordulhat, hogy nem jó a hossz és csere kell.
2020. márc. 3. 15:47
10/18 A kérdező kommentje:
3tárcsás van fent most,hogy márjem meg,mi számít,és honnan tudjam,hogy amit felrakok hajtókart annak milyen hosszuság kell?
Kapcsolódó kérdések: