Melyik váltó jobb? Shimano Altus vagy Sram X4?
Az ALtus a legalapabb, legegyszerűbb tudomásom szerint... A másikat nem ismerem.
Nekem Deore van a bicajomon. :)
Az Altus alatt még ott a Tourney, de valóban elég alap az is, ahogy a a Sram ezen típusa is.
Szerintem nagyjából hasonló szint, de én alapvetően inkább Shimano párti vagyok. Bár ezt a két konkrét típust nem próbáltam, de van drágább Sram és Shimano szettes bringám is. A Shimano finomabban vált, a Sramnál keményebb a kar, és a váltás is kevésbé finom. Néha szinte csattan a lánc, ahogy leugrik a másik fogaskerékre. De azért erősen szubjektív a dolog, vannak akik a Sramra esküsznek.
Nálam a Sram lánc + Shimano váltó kombó vált be.
Az a helyzet, hogy ilyen alap alkatrész-szetteknél, mint a két kérdezett, szerintem maximum ízlés alapon lehet választani.
A shimano egy kicsit kirorottabbnak tűnik.
Voltak sram cuccaim,és sajnos még a közép kategoriás cucc sem hozta szintet.
Nekem az egyik bringámon régebbi Shomano XTR van, a másikon Sram XX1. Utóbbi sokkal finomabb, gyorsabb.
De ebből semmi következtetést nem lehet levonni az alsó kategóriára.
A különbség a váltókarban van. Nézd meg, hogy melyik áll kézre neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!