Milyen biciklit ajánlanátok betonútra, ami nem nehéz vázú és nem izomból kell hajtani a kerékpárt?
Van nekem egy igen régi 2007ben vett kerékpárom, amit tescoban vettem. Ez nem is tudnám meghatározni hová sorolandó ez a bringa. GTX Tornado van ráírva, a nyereg alatt rugó van, vastag gumik. Olcsó áron volt, de olyan is. Nehéz a váza nagyon és e mellett nehezen hajtható, tök mindegy mire váltok, egy emelkedőn kiköpöm a tüdőmet, mire felérek vele :D
Szóval a kérdésem, hogy ki millen bicajt tudna ajánlani ami könnyű vázú, könnyen tekerhető, a váltásnak van értelme és betonra tervezett? Ki mit használ a városban? Mivel zárjátok le, hogy ne tudják ellopni, mert gyakorlatilag évek óta nem merem vásárlásra használni, mert félek, hogy az üzlet elől valamelyik jóérzésű ellopja.
Betonra boltba treking kell. A többi az sportosabb,ha van rá esély,hogy elvetödsz földutakra vagy hajszolod a másodperceket.
Gravel na az aztán végképp nem boltba járos. Nem is tudnám pontos mi akar lenni, országuti ami terpezni akar vagy forditva.
@5: Én sem igazán értettem a gravelt, amíg rá nem ültem. Aztán vettem egyet, és kezdtem megint nem annyira érteni, majd pár hónap távlatából már nagyon is értem, és nem hiszem, hogy visszaülnék a volt cross trekkingemre. Kellett pár száz km, amíg megszoktam az sportosabb üléspozíciót, a koskormányt és a teleszkóp hiányát, azóta pedig minden km öröm rajta. Szinte új élmény lett a biciklizés.
Először én is azt hittem, hogy egy divat, trend. Sokaknak az is. De valóban van értelme. A legnagyobb hátránya, a trend miatti magas ára, ami valahol 300ezer környékén indul újan.
A legnagyobb előnye pedig az, hogy míg egy cross trekking 13-14 kg, addig egy gravel 9-11, vagy akár még könnyebb is lehet pénztárcától függően. A merev villa, váz, kis súly valamint az országútihoz közelítő testtartás miatt hatékonyabb, gyorsabb mint egy trekking. Közben tudja nagyjából ugyanazt: felszerelhető, kényelmes, és elmegy a földutakon is. Igen, még boltba is el szoktam vele járni. :)
Igazán elemében a magyar szutyok utakon és a döngölt földutakon van, de el lehet vele merészkedni erdőbe is, amíg nem sziklakerteken akarsz átcsapatni 30-cal. :) Sokan MTB-t vesznek olyan helyre is, ahol ezekkel még vígan el lehet közlekedni.
Ha nagyon hezitálsz,rakj a gtx re vékony gumikat jó keményre fújva.
Az nagy tuning ámm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!