Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Érdemes országútira aerobart...

Érdemes országútira aerobart tenni?

Figyelt kérdés
Az esetek 99% ban egyedül bringázok. Jövőre szeretnék egy féltávú ironmant teljesíteni. Érdemes feltenni egy aerobart? Időfutam bringára nincs pénzem...
2019. aug. 21. 19:26
 1/3 Wadmalac ***** válasza:

Nehéz ezt mérlegelni. Közúti forgalomban az aerobar megoldás elég veszélyes, mert messze kerülsz a fékkaroktól. Plusz kényelemben is kataztrofális.

Egy komplett időfutam-kormány kicsit jobb választás, bár biztosan többe kerül.

[link]

Mérlegelni kéne azt is, hogy az időfutam-póz nem éppen a legkényelmesebb, a bringa beállítása itt főleg a légellenállásról szól, nem az ergonómiáról.

Folyamatos hétköznapi használatra nem valami komfortos megoldás.

Meg ha bringás mezőnyversenyek is érdekelnek, oda nem engednek be vele. Mondjuk aerobarral sem.

Én továbbra is azt javasolnám, hogy időfutamra kéne egy külön ló. Hozzátenném, hogy erre a célra minőség- és árkategóriában lejjebb lehet lépni.

2019. aug. 23. 14:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. De.

Az időfutam bringán ugyan olyan messze a fék. Nyilván nem a körúton a kocsik közt tervezném tolni neki hanem nyugisabb helyen.

Nem írtam, hogy azért kéne, hogy kényelmesebb legyen. Azt se írtam, hogy mezőnyversenyen indulnék, mert nem akarok. Ironman 70.3 a cél, ott tilos bolyozni.

Külön bringára meg nem akarok venni, mint ahogy írtam a kérdésben.

2019. aug. 23. 22:25
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

"Az időfutam bringán ugyan olyan messze a fék."

Nem egészen.

Aerobarról a könyöklésből szinte hátra és fel kell nyúlnod a fékkarért, egy normális időfutam-kormányon meg csak kicsit oldalra-előre. Ennek is van idővesztesége, de azért jobb a helyzet.

2019. aug. 26. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!