Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Régóta nem volt biciklim,...

Régóta nem volt biciklim, mekkorát érdemes vennem?

Figyelt kérdés
Konkrétan 20 éve nem ültem biciklin, most 28 vagyok. :) Méretem is majdnem hasonló mint akkor, 155 cm. Elfelejteni nem felejtettem el, de kezdésnek egy nagyon egyszerű biciklit szeretnék és ha kedvet kapok, akkor idővel jobbat. Kérlek ne nézzetek le, hogy nem vagyok vele képben. Párom össze tudja szerelni, meg valamennyire tudja mi a jobb, de pl nekem a MTB biciklik jönnek be formára, más nem. Elvileg 15-16-os váz kellene nekem (egy honlap szerint) de neten eddig nem nagyon találtam ekkorát, látatlanban pedig nem merek rendelni. Btwin bicikliknél a 26-os nagy, azaz a váz nem jó, mert ha leállnék az ülés elé , akkor fennakadok középen, lábam meg nem ér le, így elég nagy szögben borulok el oldalra :( Ezért is gondolkodtunk, hogy mi rakjuk össze. 24es persze jó, de az meg a súlyommal nincs összhangban, kövér vagyok rá. (76 kg) Aszfalton és erdőben turista ösvényen lenne használva alföldön, emelkedő mentes lenne a bicikli egész élete nagyjából. Nem kellene igazi, komoly bivaly bicikli később sem. Jelenleg maximum 100ezer környékén gondolkodnánk. Használtat is néztem, de elég sok a rozsdás, pedig kitűnő állapotban irják.
2019. aug. 16. 14:42
 1/2 MGéza ***** válasza:
100%
Hagyjuk ezt a colozgatást. Rendes méretezés szerint 43-as váz való neked, kisebb nem is nagyon van 26-os kerékméretnél. Nagyon sok függ a lábaid hosszától, sőt úgy mondanám inkább az határozza meg hogy mekkora méret kell neked. Én férfiban nem vagyok kimondottan magas(167), de 28-as trekkingemet szerintem simán be tudnám úgy állítani 46-os vázmérettel hogy leérjen a lábam, pedig nem kimondottan van betolva tövig a nyeregcső. Másik hogy lehet kimondottan nűi vázas mtb-t is kapni, ott meg a felső merevítőcső elég mélyen van csatlakoztatva a vázhoz hogy simán átlépd. Nem tudok mást mondani, el kell menni egy bringaboltba és kipróbálni hogy neked mi a megfelelő méret. Netes kalkulátor csak egy támpontot ad, semmi mást.
2019. aug. 16. 15:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Akkor inkább nézzük tovább boltokban a netes rendelés helyett. A belső lábhosszam 63 cm.
2019. aug. 16. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!