Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár méretváltás hogyan?

Kerékpár méretváltás hogyan?

Figyelt kérdés

Kisfiam jelenleg 20-as biciklit használ. Nem szereti, ciki, kicsiknek való, lassan már mindenkinek nagyobb van, stb, stb... De mit tegyek, ha picurka, 125 centi az egész gyerek. Nem nagyon tudom nagyobb biciklire ültetni.

Vagyis biztosan van 24-esből olyan, aminek le lehet ennyire engedni az ülését, de

Ad 1. az borzasztó hülyén néz ki,

Ad 2. feleslegesnek tartom a 24-es méretet, hiszen hajszálnyi választja el a 26-ostól.

Lehet, hogy én gondolkodom hülyén, de próbálom rábeszélni, hogy használja még, és később mindjárt egy (ejtett vázas -így hívják?) 26-osra váltsunk. Ne adjunk ki pénzt a 24-esre, mert ennyivel többet tudnánk majd később egy jó, akár már végleges, de mindenképpen tartósan használható bringára költeni.

Egyáltalán próba nélkül kizárólag a magassága alapján meg lehet valahogy nézni, hogy kb milyen típusú vázak hány centitől használhatók?

2019. aug. 9. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A belső lábhossz szokták a vázmérethez használni felnőtteknél, nem tudom gyerekeknél is releváns-e.

A belső lábhosszat úgy méred le, hogy egy könyvet a lábad közé veszel a lágyékodnál, és egy mérőszalaggal leméred a földtől, gondolom cipőben.

Ezt és a testmagasságot kell egy ilyen kalkulátorba beírni, és akkor majd kidobja mi a megfelelő méret.

gugli ----> kerékpár váz kalkulátor

2019. aug. 9. 13:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Na jó. ez pl eszembe sem jutott, hogy ilyenre is van kalkulátor :o

Köszi.

2019. aug. 9. 13:35
 3/5 TR75 ***** válasza:
100%
Csak annyi kiegészítés, hogy a belső lábhosszt mezítláb kell mérni.
2019. aug. 9. 15:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Normális kerékpárboltokban ki lehet próbálni a bicajt. És segítenek is a választásban. ha ilyen pöttöm a gyerkőc, én nem ajánlom a 26-os montit. Persze vagány, meg minden, de akkorát fog vele esni, mint az ólajtó, főleg ha le sem ér a lába.
2019. aug. 9. 16:53
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem akarok neki 26-ost, csak arra próbálom rábeszélni, hogy húzzuk ki minél tovább a 20-assal, mert a 24-es méret szerintem tök felesleges, hiszen a 24 és a 26 között minimális különbség van.

Amúgy lemértem a gyereket, de nem megyek vele sokra. 145 cm (és 11 év) alatt szimplán csak magassági mérettartományhoz rendel hozzá egy kerékméretet az összes kalkulátor.

2019. aug. 9. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!