Hogy hozhatok ki többet a bicikli fékemből?
Jelenleg V-fékem van a biciklimen es szeretnek minnel tobbet kihozni a fekembol nem szeretnel tobbb 10.000 ft-ot kidobni egy tarcsa fekre, mert nem hasznalnam ki.
RÖVIDEN: Mivel tudom ki hozni a legtobbez a V-fekembol a bicomon😜
a kerék blokkolása után már a gumi-talaj kapcsolt határozza meg a fékhatást.
az már kicsit érdekesebb,hogy nem a blokkolt kerék a leghatékonyabban fékezett kerék...
Összehangolt kézmozdulatokkal lehet a leghatékonyabban fékezni:az első féket húzd annyira,hogy még a hátsókerék a talajon maradjon és azt is fékezd (akár blokkra is).
a 2.es válaszadót nem értem.
A bowden és a ház hosszát az határozza meg, hogy az törés és akadálymentesen legyen elvezetve a bicikli bármilyen állapotában.
lehet venni drágább, merevebb bowdenházat, drágább jobb tulajdonságú bowdent.
Kapható magasabb szintű fékbetét.
Felszerelhető fékmerevítő patkó, ami a csapok kihajlását csökkenti.
De! A fék visszahúzó rugó spanolása semmit nem javít a fékhatáson!
Jogos, de rendes helyeken az az alap, hogy a bowdenezést perfektül meg kell csinálni.
megfelelő vonalvezetés
se túl rövid, se túl hosszú
helyes bowden ház darabolás/eldolgozás
megfelelő kupak használata.
fentiek elmulasztása a féknél teljesítmény csökkenést, a váltásnál akár beállíthatalanságot is okozhat.
De aki magának épití mert ő ért hozzà,ott előfordulhatnak ilyenek.
Anno én 0:45ig (éjjel) lánc hosszal szenvedtem. Az egész felujjitós témát du.16körül kezdtem.
Gyerekek, polírozhatjátok a bowden útvonalát napestig, de egy jó pofa pl. zöld Merida komoly változást hoz a fékerőben az olcsó pofákhoz képest. Nálam ez hozta el a legjobb fékerőt, nem az, hogy 2 napig optimalizáltam a bowden hosszát :)
"nem szeretnel tobbb 10.000 ft-ot kidobni egy tarcsa fekre, mert nem hasznalnam ki."
Ha fékezésre használod azt is, akkor máris kihasználod, nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!